Hlavní obsah

Fotbal počká až do února, jestli zmizelý Kříž vyplave

PRAHA

Nikdo z fotbalové generality příliš nevěří informacím, že se postrádaný místopředseda ČMFS Miroslav Kříž objevil s moldavským pasem v Panamě, kde by se měl skrývat před svými věřiteli. „Jsou to jen spekulace,“ reagoval první muž českého fotbalu Ivan Hašek. „Kuloární a hlavně nikým nepotvrzené,“ dodával další z jeho místopředsedů Jindřich Rajchl. „Samozřejmě že bychom našeho kolegu rádi viděli. A zdravého,“ shodli se oba.

Foto: fcviktoria.cz

Exmajitel fotbalové Viktorie Plzeň a zmizelý místopředseda ČMFS Miroslav Kříž (vpravo) s Ivanem Haškem během golfového turnaje osobností v Plzni-Dýšině.

Článek

Spekulací kolem tajemného zmizení podnikatele a místopředsedy fotbalového svazu v jedné osobě Miroslava Kříže se objevila od jeho tajemného zmizení 22. května spoustu. Podle té poslední uprchl hned po schůzce s ostravským bossem Peterou do Panamy, kde se s moldavským pasem skrývá před svými věřiteli. Křížovy dluhy jdou podle víceméně se shodujících informací do stovek miliónů.

Hašek a Rajchl: Věříme, že se objeví

„Od květnového zájezdu do USA, kam za námi měl dorazit a odkud jsem se ho snažil poprvé kontaktovat, o něm žádné nové informace nemám,“ potvrdil první muž českého fotbalu Ivan Hašek.

Předseda ČMFS Ivan Hašek (vpravo) a dva místopředsedové svazu Jindřich Rajchl (uprostřed) a Dalibor Kučera.Třetí místopředseda Miroslav Kříž je od 22. května nezvěstný.foto: Právo/Lukáš Táborský

„Pokud je živý a zdravý, jsem samozřejmě rád, protože je to náš kolega. Pořád věříme, že se objeví a všechno vysvětlí. Není přece normální, aby o sobě nedal tolik dnů vůbec vědět,“ připojoval Rajchl.

Lubas provizorní náhradou

Ligové kluby si našly za nezvěstného Kříže zatím provizorní náhradu v šéfovi profesionálních soutěží ČMFS Ivo Lubasovi, mandát mu ovšem svěřily jen do 17. června, kdy se sejde řádné ligové shromáždění, jehož je Kříž šéfem. "Důvěra těší, do té doby budu vykonávat vše, co měl v kompetenmci třetí mjístopředseda," reagoval Lubas.

Kdyby se ani do 17. června plzeňský podnikatel Miroslav Kříž neobjevil, zvolí si liové shromáždění složené z klibů první a druhé ligy jeho zástupce.

V únoru by se na valné hromadě volilo

„Měl by mandát do příští valné hromady, která se sejde zřejmě v únoru. Na její program by pak byla zařazena volba třetího místopředsedy ČMFS za ligu,“ nastiňoval Rajchl, co by se dělo, kdyby Miroslav Kříž na světlo světa nevyplaval.

„O volební valnou hromadu by tudíž šlo, volil by se ovšem jen třetí místopředseda, protože čtyřletý mandát ostatních funkcionářů a členů výkonného výboru pochopitelně pokračuje,“ dodával.

Reklama