Hlavní obsah

Posily pro ligu budeme hledat v Teplicích, říká ústecký manažer Pelc

Krátkou dobu na přípravu na prvoligovou sezónu budou mít fotbalisté Ústí nad Labem, pro které teprve o víkendu skončila druhá liga. Oslavy postupu do nejvyšší soutěže vystřídá práce při zajištění podmínek, tvorbě hráčského kádru a spoustě dalších nezbytných věcí. „Je toho hodně, co potřebujeme zvládnout,“ uvědomuje si sportovní manažer klubu Stanislav Pelc.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Radost fotbalistů Ústí nad Labem z postupu do první ligy.

Článek

Co vás čeká v nejbližších dnech?

Hráči mají od neděle dovolenou a pro nás začíná pravá fotbalová dřina. To znamená, že se pokusíme posílit kádr a přichystat se na první ligu. Kluci budou mít volno jen osm dní, protože příprava jim startuje už 15. června. Musí se s tím srovnat. Liga začíná o čtrnáct dní dříve, než obvykle, a to se dotkne i plánu přípravy. Do 10. června musíme odeslat na fotbalový svaz různé dokumenty, potřebné k účasti v lize. Stejně tak smlouvu o pronájmu stadiónu v Teplicích, kde budeme hrát domácí zápasy.

Jaké změny v mužstvu se dají předpokládat?

Některým hráčům skončily smlouvy a budeme s nimi dál jednat. Hostování vypršelo Jindráčkovi, Melunovičovi, Brožíkovi, Mišákovi.

Jakým směrem se budete ubírat při hledání posil?

Jako první oslovíme sousední Teplice. Už jsme v kontaktu a ještě se spojíme s teplickým trenérem Plíškem. Uvidíme, jaké fotbalisty nám nabídnou. A pak budeme hledat dál. Máme zájem o typy hráčů, které nám chybějí.

Máte už jasno o průběhu přípravy?

Počítáme se soustředěním v Roudnici. Střetneme se s Libercem, Jabloncem, Mostem. Plánovali jsme i týdenní kemp v Německu se třemi zápasy. Ale to padlo a na poslední chvíli budeme shánět jiné soupeře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články