Hlavní obsah

Brňané zahájili přípravu bez Doška, Dostálka a bez posil

BRNO

Bez zraněného útočníka Tomáše Doška a Richarda Dostálka, který se vrátí až v úterý z dovolené, zahájili fotbalisté Brna přípravu na novou sezonu. Do části tréninku se dnes už zapojili po dlouhodobém zranění také Andrej Hodek, Lukáš Křeček a Marek Střeštík, jenž se vrátil z hostování v pražské Spartě. Nový trenér Brňanů Karel Večeřa, který vystřídal Miroslava Beránka, měl v přípravě zatím 24 hráčů.

Článek

První trénink po třítýdenní dovolené měl klasický scénář. Rozcvičení, bago ve čtyřech skupinách a na závěr hru na dvě branky. Do přípravy se zapojil i dlouhodobě zraněný obránce František Dřížďal, jenž však pouze běhal.

Plány před příští sezonou má kouč Večeřa jednoznačné. "Pro mě je podstatné, aby mužstvo získalo vnitřní sílu. V některých jarních zápasech mi tým připadal odevzdaný. Proto budeme pracovat na větší agresivitě," nastínil Večeřa nejbližší cíl.

Brňané skončili v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže až na 11. místě, zatím ale podle vyjádření trenéra a současně sportovního ředitele klubu Večeři o posilách neuvažují. "Máme dvě mužstva dospělých, kde může hrát třicet fotbalistů. Přitom pod smlouvami je dvojnásobný počet fotbalistů. Napřed musíme naše přebytečné hráče udat z klubu ven a teprve potom získat posily. Nemá význam přivést další hráče, když nebudou mít uplatnění," tvrdí Večeřa.

Smlouvy v Brně končí třem brazilským fotbalistům, kteří se v klubu neuplatnili. Odejít by měli brankář Martin Lejsal, Róbert Szegedi, Martin Sus, Matijas Pejič a někteří další hráči. "Počítám se všemi, kteří jsou momentálně v přípravě. Bude záležet na každém, jak vezme příležitost do ruky," poznamenal Večeřa, jenž uvažuje o první korekci týmu před odjezdem na soustředění do Rakouska koncem června.

V domácím prostředí budou hráči ladit výkonnost do pátku, od neděle je čeká kondiční soustředění v Pozlovicích. Brňané už znají i soupeře na soustředění v rakouském Pibersteinu, kde se střetnou 29. června s Kapfenbergem, 1. července s Hajdukem Split a o den později s Koflachem.

Reklama

Související témata: