Hlavní obsah

Jarolím se vrátil na místo činu. I s pocitem, že strká hlavu do oprátky

Zdeněk PavlisSport.cz

Po dvaašedesáti dnech se vrátil kouč Karel Jarolím na místo činu. Samozřejmě do pražské Slavie, pochopitelně jako hlavní trenér. „Tentokrát to bylo dlouhé rozhodování, nakonec ale převážilo třeba i to, že se mně nechtělo odcházet po zpackané loňské sezóně, kdy jsme se po letech nedostali do pohárové Evropy. Chci Slavii vrátit tam, kam patří, i když vím, že strkám hlavu do oprátky,“ pravil, když se znovu ujímal vlády nad Edenem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Karel Jarolím se vrátil na místo činu...

Článek

Nejprve musela proběhnout malá palácová revoluce, aby se ve Slavii otevřely Jarolímovi dveře k návratu. Jeden z klubových bossů Petr Doležal musel být odstraněn a vize anglického klubového modelu s Jarolímem coby generálním manažerem také uložena ad acta, aby se comeback mohl uskutečnit.

Trenérova smlouva stále platí

Vlastně bezproblémový, neboť trenérovi dál běží smlouva, kterou má ve Slavii uzavřenou a která ani po jeho jarním odchodu nezanikla. „Zatím skutečně platí smlouva stávající, ale je možné, že dojde k úpravě její délky nebo pracovní náplně,“ přiznal Karel Jarolím v den návratu.

Zato zmiňovanému anglickému modelu vedení a řízení klubu se podivoval. „To slyším poprvé,“ pravil, vzápětí ovšem nepopřel, že s exreprezentačním trenérem Petrem Radou coby s vyhlédnutým koučem a svým budoucím podřízeným skutečně jednal. „Hovořili jsme spolu,“ přiznal lakonicky.

Trenér: Nejsem vládcem neomezeným

Zmiňovaná vize uplatňovaná v poslední sezóně třeba i na pražské Letné ovšem padla a Jarolím se stal znovu vládcem nad slávistickým fotbalem.

„Vedení bude samozřejmě mé přání a představy korigovat i nadále. A bylo by špatné, kdyby to nedělalo,“ snažil se staronový trenér poopravit dojem, že se po Doležalově odstranění stal vládcem neomezeným. „Rozhodně to nebude o tom, že já si něco zamanu a bude po mém. Třeba rozhodnutí o odchodech a příchodech hráčů děláme s vedením společně!“

Dvě posily a dva návraty

První výsledky už oznámil - ze Slavie odešli Krajčík, Senecký, Lafrance, Tecl, Kysela, Kopic a Ivanovski, které bude zřejmě následovat i Šenkeřík, novými tvářemi se stali Kisel, Koubský, z hostování v Itálii se vracející Čelůstka a na jihu Čech působící Volešák.

„Měli jsme zájem i o mého syna Lukáše,“ potvrdil trenér, nicméně i bez něho chce vytvořit kostru týmu, na níž by měla Slavia stát a kterou míní ještě doplnit. „O záložníka a dva útočníky,“ avizoval Jarolím, jaké fotbalisty teď společně s asistenty hledá. Jeho realizační tým se zatím nemění, i když Jarolím trochu záhadně naznačil, že v průběhu týdne by k jistým přesunům dojít mohlo.

Reklama

Související témata: