Hlavní obsah

Lička má blízko do Brestu, v úterý letí na zdravotní testy

OSTRAVA

Přestup ostravského fotbalového záložníka Maria Ličky do Stade Brest je znovu o něco blíž. Osmadvacetiletá opora a nejlepší střelec Baníku v uplynulé sezóně odletí v úterý do klubu nováčka nejvyšší francouzské soutěže na zdravotní testy, po nichž už by mohlo dojít na podpis smlouvy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost fotbalistů Baníku Ostrava po výhře v Ďolíčku. Vpředu Fernando Neves a Mario Lička.

Článek

Po stejné trase by měl zamířit také ostravský útočník Tomáš Mičola. "U Ličky je vývoj dále. V nejbližších hodinách by měl vyrazit na lékařské testy," řekl dnes mluvčí Baníku Igor Bruzl.

Zatímco nejlepší ostravský střelec Lička už je v Brestu dohodnutý na podmínkách smlouvy, Mičola o podobě kontraktu ještě vyjednává. "Dohadují se tam ještě nějaké detaily ve vztahu hráč - klub," uvedl Bruzl.

Další hráči základní sestavy na odchodu z Bazalů zatím nejsou. Širší kádr opouští jen korejský záložník I Hjong-sang, který se neprosadil do prvního mužstva.

Hypoteticky navíc můžou kádr opustit i brankář Antonín Buček a obránce Daniel Tchuř, jemuž končí smlouva. "Mluvil jsem s majitelem klubu a to už by měl být stop stav. Musela by se objevit nějaká nečekaná nabídka," řekl trenér Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: