Hlavní obsah

Jsme bez posil, současnému kádru věřím, říká teplický kouč Plíšek

Teplickým fotbalistům unikl v závěru jarní sezóny postup do pohárové Evropy, když na ně zbyla v prvoligové tabulce až čtvrtá příčka. Prvotní zklamání z nakonec nepovedeného ročníku ale už pominulo a tým vykročil do přípravy na příští boje. „Jsme zatím bez posil, o to víc chceme pracovat se stávajícím kádrem, kterému věřím,“ říká trenér Jiří Plíšek.

Článek

S jakou náladou začínáte nový tréninkový cyklus?

Atmosféra je pozitivní, všichni se těšíme na novou sezónu. Trenéři asi zpočátku trochu víc než hráči, ale věřím tomu, že i z jejich strany přijde potřebné zaujetí a morálka.

Po Zdeňku Kluckém máte nového asistenta Zdenko Frťalu. Proč došlo ke změně?

Vyhodnotili jsme některé věci a stejně jako se posuzuje hráčská kabina, tak se i čas od času analyzuje kabina realizačního týmu. Rozhodli jsme se pro Frťalu. Za prvé je to místní člověk, který za Teplice deset let hrál. Navíc je zkušený z práce na pozici asistenta. Čekám od něj novou energii, impuls a oživení.

Kolik hráčů uvolníte do kádru ligového nováčka z Ústí nad Labem?

Zatím jsme se o tom ještě nebavili. Konkrétní jednání jsou otázkou nejbližších dní.

V kádru skončili Doležal a Gašparík. Co na jejich adresu?

Dospěli jsme k názoru, že chceme dát větší prostor mladším hráčům. Doležal si zaslouží poděkování za to, co během kariéry udělal pro Teplice. V poslední době ale už nastupoval sporadicky. A myslím, že pro něj i pro tým je rozumnější, aby pokračoval někde jinde. Určitě to není fotbalista, který by měl vysedávat na lavičce nebo na tribuně. Je to jeden z hráčů, jenž má v budoucnu dveře v Teplicích otevřené pro další spolupráci. Co se týče Gašparíka, prošel si složitými peripetiemi kvůli častým zraněním. V Teplicích toho moc neodehrál a společně jsme vyhodnotili, že mu bude umožněno pokračovat v jiném klubu.

A vyhlížíte nové posily?

Jsou posty, které nás trápí, ale hodláme pracovat především s hráči z vlastních řad. Díky tomu, že se nám daří držet tým pohromadě, máme spíše snahu mužstvo ještě více stmelit.

Kdy hrajete první přípravný zápas?

V sobotu 12. června v Lounech s Bohemians Praha. Zápas by měl být propagací teplického fotbalu v tomto regionu. A takovým akcím se nebráníme. Jsme rádi, že se můžeme ukázat i v jiných městech a před tamními fanoušky.

Na teplickém stadiónu bude hrát své prvoligové duely i Ústí nad Labem. Jak vůbec berete postup tohoto celku?

Především Ústí blahopřejeme, je to skvělý úspěch a radujeme se společně, protože propojení tady skutečně existuje. Kostru ústeckého mužstva tvoří hráči, které jsem v Ústí vedl před čtyřmi lety, kdy jsme byli ve druhé lize třetí. Další hráče jsem do Ústí doporučil. A Šmrhu z Chebu například Ústí doporučil můj otec. Spolupráce mezi kluby je o komunikaci a věřím, že nenastanou nějaké překážky.

Reklama

Související témata: