Hlavní obsah

Baník přetáhl z Příbrami obránce Šmejkala a záložníka Hušbauera

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy angažovali první dvě letní posily, kterými jsou obránce Zdeněk Šmejkal a záložník Josef Hušbauer. Oba hráči širšího reprezentačního výběru do 21 let, kteří naposledy působili v Příbrami, se na Bazalech zapojili do přípravy a v příštím týdnu by s účastníkem druhého předkola Evropské ligy měli podepsat smlouvy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Baník Ostrava posiluje kádr.

Článek

Jednadvacetiletý krajní bek Šmejkal i o rok mladší defenzivní středopolař Hušbauer patřili v uplynulé sezóně k oporám středočeského celku. Oba zaznamenali po čtyřech gólech a podělili se o druhé místo v klubovém pořadí střelců za Danielem Huňou.

"Podařilo se finalizovat všechny důležité body na bázi klubů, hráči se mohou zapojit u nás do přípravy, a pokud v příštích dnech projdou zdravotními testy, dojde na podpisy smluv," řekl mluvčí Baníku Igor Bruzl.

Obě posily si Baník vyhlédl v Příbrami, ale přestupy musel dojednávat jinde. Šmejkal byl na hostování z Plzně, Hušbauera do středočeského klubu zase zapůjčila druholigová Viktoria Žižkov.

"Oba jsou blízko základní sestavě, ale svou pozici v týmu si v létě musejí pochopitelně vybojovat sami. Každopádně tyto transfery zapadají přesně do naší filozofie: jedná se o mladé perspektivní hráče, členy širšího kádru reprezentační jednadvacítky, kteří mají velkou motivaci se prosadit dále," řekl ostravský trenér Miroslav Koubek.

Zatímco Hušbauer obvykle operuje na postu defenzivního záložníka, Šmejkalův akční rádius je mnohem širší a dokáže alternovat na obou krajích i uprostřed zálohy i obrany. "O jeho univerzálnosti samozřejmě víme. Těch možností je více. Podíváme se na to v přípravě a pak ho přizpůsobíme potřebám mužstva," dodal Koubek.

Do kolonky příchodů by měl brzy přibýt i gólman reprezentační jednadvacítky Tomáš Vaclík, jehož transfer z druholigových Vítkovic Ostrava dotahuje.

Reklama

Související témata: