Hlavní obsah

Trenér Jarolím zlákal syna Lukáše k návratu do Slavie

PRAHA

Po třech letech se vrací do Edenu záložník Lukáš Jarolím. Angažmá v italské Sieně mu poslední červnový den končí, jeho tým navíc sestoupil ze Serie A, takže třiatřicetiletý fotbalista přichází do týmu svého otce. „Na všem jsme s vedením Slavie domluveni, pouze angažmá není podpisem stvrzené," potvrdil navrátil z Itálie, který se k Pražanům připojil ve středu večer.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Slavie Karel Jarolím udílí pokyny synovi Lukášovi.

Článek

Po Kiselovi vracejícím se z Austrálie a Koubskému, který skončil ve Švýcarsku, je Lukáš Jarolím třetí letní akvizicí, k níž Slavia lacino přišlo. Italská Siena, v níž Lukáš Jarolím nastupoval v poslední době dost nepravidelně, totiž v uplynulé sezóně ze Serie A sestoupila a třiatřicetiletý záložník má tudíž cestu k návratu volnou.

„Stáli jsme a stojíme o něho, neboť zkušenostmi by měl mužstvu pomoci v kabině i na hřišti. Na něm, stejně jako třeba na Koubském a Kiselovi bych chtěl vystavět osu mužstva, k níž bych doplňoval další hráče,“ nechal se slyšet při zahájení letní přípravy staronový trenér Slavie Karel Jarolím.

Trenér Slavie Karel Jarolímfoto: ČTK/Kateřina Šulová

Lukáš Jarolím se k mužstvu ve středu připojil a od čtvrtka s ním absolvuje na Švýcarské boudě v Krkonoších kondiční soustředění, při němž hráči střídají posilovnu, hřiště a horská kola.

"Možná bych v Itálii ještě nějaké angažmá sehnal, ale přestupy se tam začínají řešit teprve v těchto dnech a já čekat nechat. A v Sieně jsem také nechtěl zůstávat," nechal se slyšet Lukáš Jarolím, který toho na jaře v Itálii moc neodehrál. "Nastoupil jsem jen v šesti utkáních. A to mě v zimě, kdy se poprvé jednalo o mém návratu do Slavie, nechtěl trenér ze Sieny pustit," posteskl si.

Teď už se slávistickými spoluihráči trénuje a na podzim bude nastupovat v mužstvu vedeném otcem Karlem. Tak jako v minulosti v Příbrami, ve Slovácku i Slavii. Jejich společné předchozí štace provázely nejrůznějkší střety a konflikty, k nimž by už docházet nemělo. "Zaručit to nemohu, už jsem ale rozumnější. I když nic garantovat nemohu," usmíval se.

 Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata: