Hlavní obsah

Slavia nabírá fyzickou kondici v Krkonoších, chce hrát útočně

Fotbalisté pražské Slavie nabírají od pondělí kondici v Krkonoších a v překonávání tradičně nejméně příjemné části letní přípravy jim pomáhá touha nachystat se na příští sezónu tak, aby odčinili neúspěch z té předchozí. Sedmé místo z minulého ročníku byl v případě mistrovského celku propadák, k návratu do popředí tabulky má týmu staronového kouče Karla Jarolíma pomoci obměna kádru a výrazně ofenzivní pojetí hry.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Slavie Praha nabírají kondici na novou sezónu ve Špindlerově Mlýně. Na snímku v popředí je Karol Kisel.

Článek

"Budeme se snažit hrát útočně. Možná hru přizpůsobíme jinému rozestavení, ale nic to nezmění na ofenzivním pojetí," řekl Jarolím na dnešním setkání s novináři v Krkonoších. Pod jeho dohledem nabírají slávisté kondici při horských výšlapech se zátěží a cyklistických výjezdech. "Po fyzické stránce přišli kluci po dovolené v dobrém stavu. A snad i psychickém," řekl Jarolím.

Z hráčů, s nimiž kouč počítá do kádru, chybí v Krkonoších zranění Adam Hloušek a Riste Naumov, James Dens se ještě nevrátil z Brazílie a tuniský reprezentant Hocine Ragued je na svatební cestě. Bělorus Vitalij Trubila se do přípravy nezapojil a hledá si angažmá.

Naopak ve středu večer se k mužstvu připojil Jarolímův syn Lukáš, kterému na konci června vyprší kontrakt v Sieně, a po třech letech se stane posilou Slavie pro příští sezonu. "Vrací se Čelůstka, přichází Kisel a Koubský. Radost mám ze všech, ale ještě potřebujeme hlavně někoho do útoku, protože víme, kde nás na jaře nejvíce pálila pata," řekl trenér Jarolím.

Jednou z možných útočných posil by se mohl stát dvaadvacetiletý rodák z Pobřeží slonoviny Franck Madou, který má francouzské občanství a poslední sezonu strávil v Lausanne ve druhé švýcarské lize. Ve Slavii je zatím na testech.

"Na doporučení jednoho člověka ze Švýcarska ho naše skautské oddělení pozorovalo delší dobu a viděl jsem ho i já na vlastní oči. S míčem si ví rady a věřím, že bude schopný i do kombinace. Je to levák, dobře dokáže pokrýt míč a je technicky slušně vybavený," řekl Jarolím. "Chceme ho vidět, jak se chová na tréninku, poznat ho i charakterově," dodal slávistický trenér.

Mezi dvacítkou hráčů má zatím jediného brankáře, devětatřicetiletého Martina Vaniaka. "Jan Hanuš má zatím volno, protože (v druhé lize s Hlučínem, kde byl na hostování) skončil teprve před týdnem, a ještě jeden gólman by se měl objevit," řekl Jarolím. Lotyš Dennis Romanovs podle něj s největší pravděpodobností Slavii opustí.

Reklama

Související témata: