Hlavní obsah

Sparta získala dalšího reprezentanta, po Zítkovi přichází Matějovský

PRAHA

Druhého hráče s reprezentačními zkušenostmi získala pro novou sezónu fotbalová Sparta. Po brankáři Danielu Zítkovi představila jako posilu záložníka Marka Matějovského, který do klubu českého mistra přichází z anglického druholigového Readingu. Hráč, který by měl tvořit hru Chovancova týmu, podepsal na Letné smlouvu na čtyři roky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nová posila Sparty - záložník Marek Matějovský

Článek

Sparta stála o Matějovského již delší dobu. K návratu do české ligy se však hráč rozhodl až poté, co se dozvěděl, že o něj Reading již příliš nestojí. „Agentura Sport Invest, která mě zastupuje, zjistila, že by mě Reading nejraději prodal, abych za rok neodcházel jako volný hráč. Měl jsem i některé zahraniční nabídky, ale nakonec jsem se rozhodl pro největší český klub. Sparta má nejvyšší ambice a věřím, že jí pomohu naplnit je,“ řekl Marek Matějovský po podpisu smlouvy.

Přestupní částka nebyla zveřejněna, podle informací Sport.cz bude muset Sparta zaplatit Angličanům částku kolem 20 miliónů korun. „V tomto směru jsou Angličané velmi striktní, nesmíme zveřejnit ani průběh jednání,“ konstatoval letenský personální ředitel Jakub Otava. „Čtyřletou smlouvu považujeme za dlouhodobý kontrakt, kterým dáváme najevo, jakou důvěru v Marka vkládáme. Ve středu pole by mohl vytvořit velmi zajímavou dvojici s Jurajem Kuckou,“ naznačil Votava.

Osmadvacetiletý Matějovský má na kontě 15 mezistátních zápasů a v nich jeden gól ve slavném kvalifikačním duelu v Německu. Dres národního týmu naposledy oblékl loni v listopadu na turnaji ve Spojených arabských emirátech. Po zranění Tomáše Rosického měl Matějovský převzít jeho režisérskou roli, také jeho kariéru však v poslední době zbrzdila zranění.

„Věřím, že všechny zdravotní komplikace jsem si vybral v Anglii. Problémy s břišním svalem jsem vyřešil operací a doufám, že jsou pryč. V Praze jsem teď prošel zátěžovými testy i zdravotní prohlídkou. V neděli bych se měl připojit k mužstvu na soustředění ve Františkových Lázních,“ plánuje hráč, který si vybral dres se svým oblíbeným číslem osm.

Reprezentačnímu kouči Bílkovi teď bude víc na očích. „Návrat do nároďáku by mě potěšil, ale tak zatím nemyslím. Nejdřív musím začít pravidelně hrát, až pak mohu přemýšlet dál,“ řekl Matějovský.

Reklama

Související témata: