Hlavní obsah

Ostrava získala fotbalisty Frejlacha a Pilíka

Dalšími posilami fotbalistů Baníku Ostrava jsou liberecký záložník Tomáš Frejlach a útočník Tomáš Pilík z Příbrami. Kluby i hráči jsou navzájem domluveni, oba fotbalisté by v příštích dnech po zdravotních testech měli na Bazalech podepsat smlouvy. Baník to oznámil na svém webu.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Frejlach, bývalý reprezentant do 21 let, má vyztužit záložní řadu. "Došlo k dohodě na úrovni klubů, v Ostravě by měl podstoupit zdravotní testy, a pokud bude vše v pořádku, bude v příštím týdnu podepsána s hráčem profesionální smlouva," řekl na oficiálním webu předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.

Pilík je nejmladší prvoligový střelec samostatné české soutěže. Premiérově skóroval v příbramském dresu proti Brnu, když mu bylo 16 roků, sedm měsíců a 18 dní. Jednadvacetiletý útočník se do přípravy v Ostravě zapojí v pondělí.

"Také v jeho případě bude administrativně příchod dotažen během několika následujících dní," uvedl Trucha.

Účastník předkola Evropské ligy ulovil za poslední týden už šest nových jmen. Před Frejlachem s Pilíkem obránce Zdeňka Šmejkala, záložníka Josefa Hušbauera, útočníka Zdeňka Koukala a v příštím týdnu by se do přípravy měl zapojit i vítkovický gólman Tomáš Vaclík.

Naproti tomu však Baník přišel o dva nejlepší střelce: záložník Mario Lička s útočníkem Tomášem Mičolou se upsali francouzskému Brestu.

Reklama

Související témata: