Hlavní obsah

Liberecký Petřík si pochvaluje Štajnerův návrat

Josef PešoutPrávo

Příchod útočníka Jiřího Štajnera dominuje současnému dění v prvoligovém fotbalovém týmu Slovanu Liberec. „Hodně si od něj slibujeme,“ říká trenér Josef Petřík. Zároveň doufá, že se celek vypořádá s odchodem záložníka Tomáše Frejlacha do Ostravy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Josef Petřík

Článek

Jak jste daleko v přípravě?

V těchto dnech jsme v kopcích na Hrabětické louce, kde kluci jezdí na kole. Navíc absolvují výběhy s válci s vodou. Hodně posilujeme, je to klasické kondiční soustředění. Zranění se nám naštěstí vyhýbají.

Jak jste přivítal příchod útočníka Štajnera z Hannoveru?

Po zimním odchodu Blažka do řecké Larissy jsme neměli forvarda, který by dokázal něčím překvapit soupeře a vymyslet něco atypického. Jirka Štajner takový je. Očekáváme od něj zvýšení efektivity. Je to hráč, který dával góly v české i německé lize. Jeho návrat je povzbuzením pro tým i lákadlem pro diváky a pro sponzory, aby pomohli libereckému fotbalu.

Vy Štajnera dobře znáte už z jeho prvního působení v Liberci...

Ano, tehdy přišel z druholigového Mostu a vypracoval se ve špičkového hráče. Myslím, že i nyní dokážeme uplatnit jeho přednosti.

Jak bude vypadat složení útočné formace?

Pokud se nikdo nezraní, budeme mít Štajnera, Nezmara a Keriče. O čtvrtém útočníkovi se rozhodne mezi Martanem, který se vrátil z hostování ve Viktorii Žižkov, a Vojtou.

A co další útočníci, kteří byli v kádru?

Smetana dostal svolení k hledání nového angažmá. Bude se připravovat sám. A Diviš pravděpodobně odejde na hostování do slovenské Senice. Projevil o něj zájem nový senický trenér Stanislav Griga.

Jak byste komentoval odchod záložníka Frejlacha do Baníku Ostrava?

Velká škoda, že ho u nás přibrzdilo v kariéře zranění. Minulou sezónu odehrál patnáct zápasů. Ale musíme akceptovat ekonomickou situaci klubu. Bylo mi oznámeno, že odchází a budeme se snažit ho nahradit.

Už prodloužil smlouvu záložník Papoušek?

S vedením jedná, ale očekávám, že dojde k dohodě. Normálně se s námi připravuje.

Kdy se poprvé představíte na hřišti?

Na turnaji v Nové Včelnici 23. června. Startují tam i Slavia, Brno a České Budějovice.

Nemrzí vás, že Liberec nebude po dlouhých letech startovat v evropských pohárech?

V minulosti nám někdy narušila přípravu účast v Intertoto Cupu. A nakonec to v poháru špatně dopadlo a projevilo se to i na našem účinkování v lize. Teď se chystáme jen na nejvyšší domácí soutěž, v níž se chceme pohybovat v horní polovině tabulky.

Reklama

Související témata: