Hlavní obsah

Sparta si hladce poradila s rezervou Sokolova, tři góly dali noví Afričané

Ani ve druhém tréninkovém utkání na kondičním soustřední ve Františkových Lázních nepřipustili fotbalisté Sparty žádné komplikace a s přehledem zvítězili. Poté, co v neděli vysoko porazili domácí výběr, si tentokrát pohráli s rezervním týmem Sokolova.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Enoch Kofi Adu a Abeiku Quansah na soustředění fotbalistů Sparty

Článek

Trenér Chovanec nasadil o poznání silnější sestavu a to se na hře podepsalo. Zápas byl hraný na jednu branku a skóre mohlo být ještě vyšší, pokud by sparťané využili jen některé ze svých dalších šancí.

Zápasovou premiéru za Spartu si připsalo trio afrických posil. Poprvé nastoupil jak kamerunský útočník Kweuke, tak duo mladých záložníků z Ghany. Kweuke se do listiny střelců zapsal dvakrát, když skvěle využíval své mohutné postavy a důrazného stylu, prosadit se dokázal i mladý Ghaňan Abeiku Quansah.

Jeden zásah přidal také mladý Jiří Skalák, který se trefil poprvé za sparťanský A tým. Dobrý výkon podal i Skalákův nedávný kolega z dorostu Sparty, záložník Pavel Kadeřábek.

Z kondičního soustředění si tedy Sparta přiveze pomyslných šest bodů a skóre 13:1, náročnější soupeři ji v přípravě ale pochopitelně ještě čekají.

AC Sparta Praha - Baník Sokolov B 6:0 (3:0)
Branky: 20. a 41. Kadlec, 29. a 64. Kweuke, 57. Skalák, 69. Quansah.
Sestava Sparty: Švenger - Adiaba, Brabec, Řepka, Pamić (55. Polom) - Hoheneder (55. Kadeřábek) - Adu, Matějovský, Quansah, Kadlec (55. Skalák) - Kweuke.

Reklama

Související témata: