Hlavní obsah

Mladíček Vydra po přestupu do Itálie: Poslední půlrok jsem jako v pohádce

OSTRAVA

Osmnáctiletý fotbalový talent Matěj Vydra přestupuje za 100 miliónů korun z ostravského Baníku do italského Udine. Na Bazalech přitom strávil necelý půlrok, přišel tam v zimě z Jihlavy. „Ani jsem netušil, že mě Udine sleduje. Ale italská liga se neodmítá, chci to zkusit,“ uvedl v rozhovoru pro Právo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Matěj Vydra po jednom ze svých gólů v dresu Baníku.

Článek

Jak dlouho jste váhal nad nabídkou z Udine? Moc dlouho ne. Italská liga se neodmítá, chci to zkusit. O zájmu jsem věděl od manažera Chovance asi týden, do té doby jsem nic netušil. Ani to, že mě Udine sleduje. Když nabídka přišla, probral jsem to s agentem, rodiči a spoluhráči v Baníku. Věřím, že jsem se rozhodl správně. Je to další velký krok v mojí kariéře.

Máte z další změny dresu trochu strach? Myslím, že jsme vybrali správný klub. Není to takový gigant jako třeba AC Milán, kde by šance nastupovat byla daleko menší. Věřím, že šanci dostanu a prosadím se.

Co vám radili spoluhráči z Ostravy? Třeba Martin Lukeš mi řekl, ať vůbec neváhám, že taková šance nemusí podruhé přijít. Spíš mě v tom rozhodnutí všichni podpořili a popřáli mi štěstí.

V Baníku jste se ale moc dlouho neohřál… No, nějakých pět měsíců… Když jsem tam v zimě přestoupil z Jihlavy, říkal jsem si, že je to jako sen. No a teď se povedlo tohle. Poslední půlrok se fakt cítím jako v pohádce. Velkou zásluhu na tom má trenér Koubek, který se mi nebál dát hned v lize šanci. A rád bych taky poděkoval ostravským fanouškům za skvělé přijetí. Jsou nejlepší v lize a jestli se jednou do českého fotbalu vrátím, tak to bude do Baníku.

Co víte o Udine? Jen to, že v uplynulé sezóně skončilo v lize patnácté a hraje tam reprezentant Di Natale. Taky vím, že tam kdysi kopal Jankulovski.

Jak jste na tom s italštinou? Poprvé jsem se do učebnice podíval v úterý… Neumím nic, ale říká se, že je to lehká řeč. Rád bych ji co nejdříve zvládl, abych byl schopen normálně komunikovat se spoluhráči.

Kdo se o vás bude v Udine starat? Bude tam se mnou maminka a o prázdninách i přítelkyně. Pak bude muset do školy.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice