Hlavní obsah

Fotbalista Fantiš jde z Příbrami do Ostravy nahradit Vydru

Přestup fotbalisty Antonína Fantiše z Příbrami do Ostravy je téměř hotov. Osmnáctiletý talentovaný útočník, který má za sebou testy v Juventusu Turín nebo Celtiku Glasgow, už na Bazalech trénuje a v pondělí s klubem podepíše smlouvu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Antonín Fantiš ještě v dresu Příbrami (vlevo).

Článek

Fantiš už v sobotu zasáhl do přípravného utkání s Lískovcem a připsal si jednu ze sedmi ostravských branek. "Dá se říct, že to je hotová věc. Majitelé klubů jsou mezi sebou domluveni, já bych svou osobní smlouvu měl podepsat v pondělí," řekl.

Útočník nebo ofenzivní záložník české reprezentační dvacítky přichází do Baníku nahradit Matěje Vydru, který za 100 miliónů korun přestoupil do italského Udine.

Část prostředků majitel ostravského klubu Tomáš Petera ihned investoval do posil: v zákulisí se spekuluje, že Baník za talentovaného fotbalistu Příbrami zaplatí kolem 20 miliónů korun.

Právě Fantiš, Vydra a sparťan Václav Kadlec jsou ve své věkové kategorii považováni za největší naděje českého fotbalu.

"Je to trochu jiný typ než Vydra, ale každopádně nesmírně talentovaný a šikovný fotbalista. Dneska dal i branku, a to je velmi povzbudivé po stránce sebedůvěry. Každá vstřelená branka se cení, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dále," řekl ostravský trenér Miroslav Koubek, který nejdražší letní posilu v sobotní přípravě proti Lískovci nasadil na pravou stranu ostravského útoku.

Svůj part odehrál s chutí

Fantiš odehrál svůj part v prvním poločase s chutí. Jeden gól dal z malého čtverce dorážkou Neuwirthovy rány, další připravil pro bývalého příbramského spoluhráče Šmejkala rychlou narážečkou na střed.

"Myslím, že to byl dobrý zápas na začátek přípravy. Těžké zápasy přijdou příští týden na soustředění v Rakousku, ale i takové utkání je dobré, abyste nabrali nějakou sebedůvěru," řekl Fantiš.

V nejvyšší soutěži debutoval v 16 letech pod italským koučem Massimem Moralesem. Doposud nasbíral 43 startů a dal dva góly. Je už čtvrtým hráčem, který se v posledních dnech přesunul po linii Příbram - Ostrava. V kabině potká staronové spoluhráče Zdeňka Šmejkala, Josefa Hušbauera a Tomáše Pilíka.

"Přišlo nás docela dost, ale myslím si, že rychle zapadneme. Baník má dobrý a silný kádr, ale doufám, že se prosadím," řekl Fantiš, jenž na loňském šampionátu dvacítek v Egyptě upoutal pozornost evropských skautů.

Točily se kolem něj slavné kluby

Točily se kolem něj velké kluby z ciziny i Sparta nebo Slavia. Přímo v Juventusu a Celtiku byl na tréninkových stážích, zájem měl také prý FC Janov nebo anglické kluby.

Reklama

Související témata: