Hlavní obsah

Brankář Daněk se po čtyřech letech vrací z Plzně do Ostravy

OSTRAVA

Fotbalový brankář Michal Daněk se stěhuje z Plzně do Ostravy. Šestadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru se do Baníku, za který v nejvyšší soutěži nikdy nechytal, vrací po čtyřech letech.

Článek

"Na úrovni klubů došlo k dohodě, dolaďují se administrativní záležitosti," řekl v pondělí předseda představenstva Jakub Kahoun.

Kouč Miroslav Koubek nyní musí řešit přetlak na postu gólmanů. V týmu jich má nyní už pět, ale podle všeho by Daňkovi měli krýt záda zkušený Vít Baránek a brankář reprezentační jednadvacítky Tomáš Vaclík, který přišel z Vítkovic.

Antonín Buček už na začátku letní přípravy dostal svolení k odchodu a nové angažmá si patrně bude hledat i polský legionář David Pietrzkiewicz.

Ostravský odchovanec Daněk, který byl na Bazalech dlouhé roky náhradníkem, se na fotbalové scéně zviditelnil až po odchodu do Plzně v roce 2006. Spolehlivé výkony ho vynesly k angažmá v anglickém West Bromwichi, po návratu hostoval v Teplicích a v uplynulé sezóně byl znovu oporou Plzně. Odchytal celkem 94 ligových utkání.

Zájem měla i Slavia 

"Jsem rád, že jsem zpátky v Ostravě. Doufám, že Baníku pomůžu a že bude oboustranná spokojenost," řekl Daněk, o nějž se po sezóně zajímala také Slavia. "Je pravda, že agent mi o nabídce Slavie říkal, ale nebylo to až tak konkrétní. Když byla možnost se rozhodnout mezi Slavií a Baníkem, dali jsme s rodinou přednost návratu domů," prozradil brankář.

Baník je na přestupovém trhu zatím nejaktivnějším českým klubem. Má sedm posil: Daňka, dalšího gólmana Vaclíka, obránce Zdeňka Šmejkala, záložníky Tomáše Frejlacha a Josefa Hušbauera, útočníky Antonína Fantiše s Tomášem Pilíkem. Poslední akvizici vábí Ostrava do útoku, zřejmě se jí stane jeden z dvojice Zdeněk Šenkeřík - Jiří Jeslínek.

"Ještě jednoho útočníka se snažíme přivést," řekl Kahoun bez dalších detailů.

Reklama

Související témata: