Hlavní obsah

Slovák Gibala chce pomoci nováčkovi z Ústí

Josef PešoutPrávo

Celkem devět nových hráčů se momentálně uchází o to, aby v příští prvoligové sezóně obléklo dres nováčka soutěže FK Ústí nad Labem. Všichni se představili ve středečním přípravném zápase proti Jablonci. Jistou ústeckou posilou je již záložník Michal Doležal z Teplic, který přichází na roční hostování. Blízko k angažování v severočeském klubu má i slovenský ofenzivní záložník nebo útočník Miloš Gibala, jenž se hned na úvod blýskl výborným výkonem. „Chtěl bych v Ústí zůstat,“ říká 25letý fotbalista.

Foto: Josef Pešout, Právo

Miloš Gibala

Článek

Můžete přiblížit svou dosavadní kariéru?

Na Slovensku jsem nejprve odehrál osmdesát zápasů ve druhé lize za Rimavskou Sobotu a Humenné, dal jsem dvacet gólů. V nejvyšší slovenské soutěži jsem v padesáti startech za Banskou Bystrici a Zlaté Moravce vstřelil pět branek. Nejvíc si ale cením šesti zápasů v Poháru UEFA, v nichž se mi podařilo třikrát skórovat. Zahrál jsem si i proti Zenitu Petrohrad. Byl jsem také členem slovenských juniorských reprezentací od patnácti do dvaceti let.

Kde jste strávil poslední půlrok?

V zimě jsem byl na soustředění kazašského celku z Almaty v Turecku a s týmem z Kazachstánu jsem tam podepsal i smlouvu. Jenže v tom se změnil sponzor klubu a z angažmá nic nebylo. Druhou část jara jsem hrál za Karlovy Vary v České fotbalové lize.

A nyní to zkoušíte v Ústí. První dojmy?

Jsem rád, že jsem mohl nastoupit už v prvním přípravném zápase proti Jablonci v Sedmihorkách u Turnova. Soupeř vyrukoval se všemi oporami, ale v prvním poločase jsme mu byli vyrovnaným partnerem. Chvílemi jsme možná byli i lepší. Odehrál jsem až na deset minut celý zápas a měl jsem z toho dobrý pocit. Těším se i na sobotní utkání s Libercem.

Jak se vám jeví ústecký kádr?

Teprve se dáváme dohromady. Ale všiml jsem si, že třeba Michal Doležal je velmi kvalitním fotbalistou. Je na něm vidět, že má na svém kontě skoro tři stovky prvoligových startů.

Zůstanete v Ústí?

Věřím, že v nejbližších dnech se moje působení vyřeší podpisem smlouvy. První liga by byla pro mě novou výzvou.

Co by vás nejvíc lákalo?

Asi ligové derby Ústí s Teplicemi a pak samozřejmě zápasy proti Spartě a Slavii.

Reklama