Hlavní obsah

Sparta remizovala v přípravě s Dynamem Moskva

SEEBODEN

Sparťanští fotbalisté ve třetím přípravném utkání na herním soustředění v Rakousku remizovali 2:2 s Dynamem Moskva. Vyrovnávací gól vstřelil jedenáct minut před koncem Igor Žofčák po spolupráci s Leonardem Kweukem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jozef Chovanec během přípravy Sparty na nový ligový ročník. Ilustrační foto

Článek

Sparta, které na soustředění ze stálého kádru chybí pouze slovenský reprezentant Juraj Kucka hrající na světovém šampionátu, se proti ruskému klubu dostala do vedení po rohu Žofčáka, který proměnil Brabec. Za dalších deseti minut už ale vedl po dvou slepených gólech soupeř.

Šance se střídaly na obou stranách, výrazné výkony podali oba brankáři. Sparťané v závěru přitlačili, ale prosadili se až v 79. minutě. Zemanův centr proměnil Žofčák, kterému výrazně pomáhal svým důrazem "čistit" prostor v šestnáctce i kamerunský útočník Kweuke.

Sparťané budou v rakouském horském středisku Bad Kleinkircheim pobývat až do úterý. V neděli vyrazí přes hranice do slovinské Krajnské Gory k utkání s Goricou, v úterý dopoledne před návratem je čeká přímo v místě soustředění duel proti rumunské Glorii Bistrita.

Sparta Praha - Dynamo Moskva 2:2 (1:2)
Branky: 20. Brabec, 79. Žofčák - 26. Chochlov, 29. Ropotan.
Sestava Sparty: Blažek - Kušnír (45. Kladrubský), Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder (46. Adiaba) - Sionko (73. Lačný), Žofčák (81. Jeslínek), Matějovský, Kadlec (63. Zeman) - Wilfried (67. Kweuke).

Reklama