Hlavní obsah

Také Slavia má útočníka z Afriky, i když s francouzským pasem

Afrických fotbalistů v Gambrinus lize přibývá. Bony Wilfried prošlapal cestu dalším dvěma následníkům ve Spartě a podobným směrem se vydal i rival z Edenu. Další letní posilou Slavie se stal francouzský útočník Franck Madou, který pochází z Pobřeží slonoviny. S pražským klubem podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Útočník Franck Madou si může připít na nové angažmá ve Slavii.

Článek

Narodil se v Pobřeží slonoviny, vyrostl ve Francii a v poslední době hrál ve Švýcarsku. Urostlý Franck Madou bude zajímavou posilou pražské Slavie.

„Francka jsme dlouhodobě sledovali, je vyhlédnutou posilou našeho skautingu. Naši pozorovatelé i trenér Karel Jarolím viděli osobně čtyři jeho utkání v Lausanne. S týmem už absolvoval kondiční soustředění v Krkonoších a nastoupil na turnaji v Čelákovicích. V pondělí se po podpisu smlouvy zapojil do odpoledního tréninku,“ oznámil ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

„Jsem velice rád, že jsem dostal nabídku od Slavie, je to další krok vpřed v mé kariéře. Tým i trenér velice profesionálně pracují, zázemí je na špičkové úrovni, v klubu se mi dostalo přátelského přijetí. Také já jsem připraven na sobě tvrdě pracovat a pomoci Slavii k dobrým výsledkům,“ uvedl Madou pro klubový web.

„Slavia hraje na krásném stadionu a slyšel jsem, že má také vynikající fanoušky. Dozvěděl jsem se, že si po turnaji v Čelákovicích přiznivci Slavie přáli, abych zůstal. To mě velice potěšilo, udělám všechno pro to, abych jejich očekávání nezklamal,“ dodal nový slávistický útočník.

Dvaadvacetiletý Madou se narodil v Marcory v Pobřeží slonoviny, ale už po několika měsících po jeho narození se rodiče odstěhovali do Francie, kde vyrostl. Profesionální kariéru začal v Toulouse, pak působil ve švýcarských klubech Young Boys, Grasshoppers, Bielu (tam nastřílel 17 gólů za jednu sezonu) a Lausanne, odkud přichází po skončení smlouvy do Slavie. V mládežnických výběrech reprezentoval Pobřeží slonoviny. Měří 187 centimetrů a váží 92 kilogramů.

Další posilou Slavie se stal devatenáctiletý útočník Jakub Hora, který přišel z Mostu na roční hostování s opcí. Hora je členem reprezentace do 19 let, absolvoval také týdenní stáž v anglickém Fulhamu. V létě se připravoval v Plzni, za kterou dokonce nastoupil v přípravném utkání v Edenu proti Slavii a vstřelil jednu branku.

Reklama

Související témata: