Hlavní obsah

Slavia před odjezdem do Rakouska nastřílela Sokolovu pět gólů

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha v posledním přípravném zápase před odjezdem na herní soustředění do Seefeldu rozstříleli 5:2 druholigový Baník Sokolov. Do Rakouska se tým Karla Jarolíma vydá v sobotu a během týdenního soustředění tam má sehrát zápasy s Olympiakosem Pireus, Lechem Poznaň a Kluží.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fotbalisté Slavie - ilustrační foto

Článek

"Tři zápasy za týden je dost, proto kádr zúžíme až po tomto soustředění. Na něm chceme rozložit zátěž na více hráčů," vysvětlil Jarolím.

Zápas se Sokolovem sehráli slávisté na svém hlavním stadionu, a to ze zištných důvodů. "To proto, aby si hlavně noví hráči zvykli na to prostředí," řekl slávistický trenér.

Na pětibrankové výhře se dvěma góly podílel Vlček, další trefy přidali Grajciar s Čelůstkou a trefil se i Hora, kterého Slavia získala na hostování z Mostu. "Jsem spokojený, že jsme se dokázali střelecky prosadit, navíc po hezkých fotbalových akcích. Dvě inkasované branky mě naopak mrzí, soupeř víc šancí neměl," konstatoval Jarolím.

Teplickým padl zájezd do Rakouska, tak hrají s Afričany

Nepříjemné problémy potkaly fotbalisty Teplic. V době vrcholící letní přípravy se jim rozpadl program zápasů, a tak musejí shánět soupeře na poslední chvíli. Místo domluveného CSKA Moskva tak o víkendu hráli jen s Duchcovem z I.A třídy, dnes pro změnu přijali výzvu od výběru volných afrických hráčů, nastupujících pod hlavičkou ghanského Takoradi.

"Je to nepříjemné," přiznal kouč Jiří Plíšek. "Měli jsme připravený zápasový zájezd, který bohužel nedopadl, a tak pozdě se už kvalitní soupeři shání těžko. Je jasné, že to CSKA nemůže nahradit, ale nechci se tím zaobírat a udělat si z toho alibi," řekl Plíšek ČTK po zápase s africkým týmem.

V případě Duchcova, jemuž nadělili žlutomodří devět branek, šlo o klasický "pouťák", kterým oslavil klub z nedalekého města stoleté narozeniny. Pod hlavičkou Takoradi dnes nastoupil výběr hráčů, kteří mají francouzský pas a jejich agent jim hledá nové angažmá.

V jejich referencích se objevuje belgická či druhá francouzská liga a fotbalový talent nezapřeli, ale jinak se chtěli hlavně ukázat. A když se nadějně rozehraný zápas změnil v debakl (6:1), řada z nich ztratila nervy a v soubojích šlo teplickým hráčům o zdraví. Plíšek si na to ale nestěžoval. "Patří to k fotbalu, aspoň se hráči naučí se před tím chránit," řekl.

V dalších dnech už čekají Teplické přece jen lepší zápasy. V sobotu se v saské Pirně střetnou s Dynamem Drážďany, v úterý potom přivítají v Litoměřicích polský Slask Vratislav.

Změn doznává i kádr. Na půlroční hostování k druholigovému nováčkovi z Varnsdorfu zamíří stoper Jiří Pimpara, který je po operaci srdce, místo něj do kádru přibyl srbský levý obránce Risto Ristovič, který je v klubu na testech ze srbského Banatu Zrenjanin.

Plíšek připustil, že ho Ristovič zaujal a uvažuje o jeho angažování. "Kopací techniku má až výbornou, ale má zase taktické nedostatky. Je to mladý hráč, takže si to zhodnotíme a uvidíme," řekl Plíšek. Ristovič si ve své domovině mimo jiné udělal jméno díky tvrdé střele, při exhibici mu radar naměřil 127 kilometrů v hodině.

Přípravná fotbalová utkání:
Teplice - FC Takoradi (Ghana) 6:1 (1:1)
Branky Teplic: 63., 71. a 88. Kalivoda, 35. a 60. Mahmutovič, 68. Zoubele.
Slavia Praha - Baník Sokolov 5:2 (4:1)
Branky: 20. a 30. Vlček, 2. Grajciar, 18. Čelůstka, 55. Hora - 36. Podrazký z pen., 86. Duchnič.
Slovan Liberec - Hradec Králové 1:1 (0:1)
Branky: 83. Vojta - 1. Černý.
Baumit Jablonec - NK Maribor 3:3 (1:1)
Branky Jablonce: 27. Jarolím, 71. Jablonský, 84. Piták.
1. FK Příbram - FC GRAFFIN Vlašim 4:0 (3:0)
Branky: 6. Borek, 21. Tarczal, 41. Klesa, 71. Videgla
Union TTI St. Florian - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)
Branky: 42. Mezlík, 68. Kaňák.
SK Sturm Graz - FC Baník Ostrava 0:1 (0:1)
Branka: 31. Frejlach.
FC Viktoria Plzeň - FC Steaua Bukurešť 0:1 (0:0)
Branka: 75. Stancu.

Reklama

Související témata: