Hlavní obsah

Ústecký nováček testuje ligové hráče Marcela Ličku a Jana Poláka

ÚSTÍ NAD LABEM

Nováček první fotbalové ligy z Ústí nad Labem doplňuje hráčský kádr doslova za pochodu. Při soustředění v Roudnici nad Labem se v tomto týdnu připojili k týmu i dva hráči se zkušenostmi z nejvyšší soutěže - záložník Marcel Lička a obránce Jan Polák. Do neděle se rozhodne, jestli v mužstvu zůstanou.

Článek

„Já jsem ještě před pár dny hrál za Kladno, kde jsem zahájil přípravu, proti Slavii. Pak přišel zájem ze strany Ústí. U týmu jsem krátce, dřív jsem znal jen Bučka a Krauta z Ostravy a Doležala z Teplic. I tohle soustředění si užívám,“ svěřil se Marcel Lička.

„S Kladnem jsme spadli z první ligy a kdybych zůstal v Ústí, bylo by to pro mě fajn. Liga je liga. Po skončení minulé sezóny jsem nevěděl, jestli budu pokračovat v Česku nebo se budu snažit dostat do zahraničí. Nechal jsem tomu volný průběh. Na konci týdne mi z Ústí řeknou, zda mě berou. Nebo mi sdělí, že podobné typy hráčů už mají. Nejdůležitější slovo bude mít trenér Habanec,“ přemítal 33letý fotbalista, který si zahrál za Ústí proti Viktorii Žižkov. „Každé vítězství potěší,“ komentoval výsledek 4:1.

I kdyby si Ličku Ústí vybralo, musel by severočeský klub jednat se Zlínem. „Už šest let jsem ze Zlína pryč, ale byl to můj poslední český klub, jehož jsem byl kmenovým hráčem. Je to trochu nelogické,“ rozhodil rukama. V nejvyšší soutěži hrál už za Ostravu, Slavii, Blšany, Žižkov, Zlín a Kladno. „Ještě se necítím starý. Nemám si na co stěžovat a na další ligovou štaci bych si troufl,“ tvrdil Marcel Lička, jehož bratr Mario Lička odešel z Ostravy do francouzského Brestu. „Výhodou je, že Mario umí francouzsky,“ řekl na adresu sourozence.

Změně by se nebránil

Stoper Jan Polák hrál v sobotu ještě za Slovan Liberec právě proti Ústí a o dva dny později už naskočil do přípravy s ligovým nováčkem. Ve 21 letech má na svém kontě už 47 prvoligových startů.

„Na podzim jsem nastoupil za Liberec čtyřikrát, na jaře to bylo lepší. Odehrál jsem sedm zápasů včetně těch důležitějších. Byl jsem na hřišti při vítězstvích nad Slavií a Jabloncem,“ ohlédl se mladý, ale herně už zkušený střední obránce.

„Uvidíme, jak se moje situace ohledně ústeckého působení bude vyvíjet. Všechno se řeší a je to otázka jednání. Určitě bych se změně dresu nebránil. Proti Žižkovu jsem odehrál celý zápas, aby mě trenér viděl v akci. Jednoznačně jsme vyhráli, výsledek je hodně pozitivní. Nechci ale předbíhat,“ dodal Jan Polák.

Reklama