Hlavní obsah

Vachoušek chce s Teplicemi do Evropy

Fotbalový záložník Štěpán Vachoušek by měl i v nadcházející sezóně patřit k pilířům mužstva Teplic, kterému na jaře jen těsně unikla účast v evropských pohárech. Takže tým čeká v novém ročníku „jen“ domácí liga a Ondrášovka Cup. „Neúčast v pohárové Evropě mrzí, ale je na nás, abychom se do ní dostali za rok,“ říká zkušený bojovník.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Štěpán Vachoušek (vlevo) v dresu Teplic

Článek

V úterním přípravném zápase v Litoměřicích jste porazili polský celek Slask Wroclav 5:0. Jaké to bylo utkání? I když výsledek vypadá jednoznačně, rozhodně bych neřekl, že soupeř byl nějak slabý. Hlavně v prvním poločase to s nimi nebylo jednoduché. Pak jsme proměňovali šance, čímž jsme si napravili dojem z předešlých zápasů. S chutí jsme si zastříleli.

Sám jste vstřelil dva góly... První byl po rohovém kopu, když jsem na zadní tyči čekal, až ke mně přiletí míč. A pak jsem se prosadil střelou z voleje. Není důležité, kdo skóruje. Pozitivní je poznatek, že jsme schopní být důrazní v pokutovém území.  Kéž to bude takhle dál pokračovat.

Jak se vám hrálo v Litoměřicích? Hráli jsme tady asi podruhé nebo potřetí za poslední dva roky, takže všechno bylo v pohodě. Škoda, že nepřišlo víc diváků.

Zvedne vám střelecká produktivita sebevědomí? Myslím, že nemá cenu to přeceňovat. Prověří nás až liga, do níž musíme vstoupit s nohama na zemi.

Příprava je specifická tím, že v ní není zahraniční soustředění. Postrádáte jej? V Modré na Děčínsku, kde jsme na krátkém tréninkovém pobytu, i doma v Teplicích máme dobré podmínky. Byla by pěkná konfrontace s nějakým špičkovým zahraničním soupeřem, ale musíme se přizpůsobit stanovenému programu.

Už se rýsuje sestava? To je spíše otázka pro trenéra. Myslím, že prvních sedmdesát minut posledního přípravného zápasu s Pískem v Roudnici odehraje uvažovaná základní sestava.

Uvažujete o plánech do nové sezóny? Chceme se držet nahoře v prvoligové tabulce a hrát o evropské poháry.

Reklama

Související témata: