Hlavní obsah

České Budějovice definitivně získaly zkušené duo Pecka a Otepka

Fotbalový útočník Luboš Pecka přestoupil z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic, kam se vrací po osmi letech. Jihočeši definitivně dotáhli také příchod ostříleného záložníka Rudolfa Otepky, na kterého uplatili opci na přestup.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Luboš Pecka bude v příští sezóně oblékat dres Českých Budějovic.

Článek

"Jsem samozřejmě moc rád, že mohu využívat služeb obou těchto fotbalistů. Mají toho za sebou v lize už hodně a pevně věřím, že nám v ligové sezoně pomohou," uvedl českobudějovický trenér Jaroslav Šilhavý.

Dvaatřicetiletý Pecka na jihu Čech odstartoval svoji ligovou kariéru a pak odešel do Mladé Boleslavi, kde se stal v sezoně 2006/07 králem ligových střelců. Další rok strávil v německých Cáchách, kde se však neprosadil a vrátil se zpět do Boleslavi. V uplynulé jarní části kvůli zranění nehrál. Ve 117 zápasech v nejvyšší soutěži dal 33 gólů.

O čtyři roky starší Otepka už v Českých Budějovicích na jaře hostoval a výrazně pomohl Dynamu k udržení ligové příslušnosti. Během třinácti utkání za Jihočechy vstřelil tři branky a na stejný počet nahrál. Na kontě má 362 zápasů v nejvyšší soutěži a patří k nejzkušenějším ligovým hráčům.

Reklama

Související témata: