Hlavní obsah

Slavia o titulu nemluví, ale znovu po něm pošilhává

PRAHA

Minulá sezóna byla pro fotbalovou Slavii obrovským zklamáním, ve dvou ročnících předešlých získala mistrovský titul. Klíčovou otázkou teď je, na které z těchto dvou diametrálně odlišných období v Edenu naváží. „Cílem je umístění do třetího místa, abychom se vrátili do pohárové Evropy. O titulu teď nemluvím, ale kdo by ho nechtěl...“ říká staronový trenér Karel Jarolím.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Zažijí sezónu, na jakou nejsou zvyklí. Fotbalisté Slavie budou po dlouhých 19 letech chybět v pohárové Evropě. V boji o čelní příčky v Gambrinus lize by to však mohla být jejich výhoda oproti konkurenci. „Já osobně bych raději zase hrál na více frontách. Budeme se však snažit, aby to naše výhoda opravdu byla. Budeme mít víc času na přípravu na další ligový zápas, která je účastí v pohárech samozřejmě narušena. Dokázat to však musíme na hřišti,“ avizuje kouč Karel Jarolím.

Jarolím se vrátil po oddechovém čase

V Edenu si vybral oddechový čas. Závěr  minulé sezóny za něj dokončil šéf skautingu František Cipro. V létě se Jarolím k týmu znovu vrátil - poté, co byl odstraněn jeho oponent Petr Doležal a na křeslo generálního ředitele usedl Miroslav Platil, do té doby bezpečnostní manažer na fotbalovém svazu.

„Jsem ve Slavii teprve druhý měsíc. Objevuji, jak tady všechno funguje a zjišťuji, čím bych mohl přispět. V létě šlo především o to, abych pro trenéra a mužstvo zajistili optimální podmínky k přípravě. Abychom si pak mohli říci, že minulá sezóna byla pro Slavii jen excesem a navázali na dva ročníky předchozí,“ říká Platil.

Otevřený útok na titul však červenobílí zatím nevyhlašují. „Cílem je umístění do třetího místa, abychom se vrátili do pohárové Evropy. O titulu teď nemluvím, ale kdo by ho nechtěl... Po podzimu můžeme všechno přehodnotit,“ nechce předbíhat trenér Jarolím. Věří však, že jeho tým bude silnější než na jaře. „V přípravě jsme góly dávali, tak jde o to, abychom si produktivitu udrželi. Přišli tři zkušení hráči Kisel, Koubský a Jarolím, tři perspektivní Jaakkola, Dembele a Hora. Teď je musíme skloubit, aby tým fungoval,“ poukazuje kouč.

Modelky předvádějí dvě nové sešívané verze dresů Slavie - vlevo kombinace tmavě modré s tyrkysovou pro zápasy venku, vpravo tradiční červenobílá pro domácí duely.foto: Slavia.cz

Novým kapitánem Lukáš Jarolím

V minulé sezóně v nebývalé míře točil brankáře. Letos to má být jinak. „Ještě jsem se nerozhodl, jestli začne Vaniak, nebo Jaakkola. Chci ovšem, aby ten, jehož vybereme, pak cítil jistotu jedničky,“ předesílá Jarolím.

Novým kapitánem Slavie bude jeho syn Lukáš, jemuž předal pásku Stanislav Vlček. „Minulá sezóna se nepovedla a já se na tom podílel jako kapitán. Proto jsem řekl, že by měl kapitána dělat někdo jiný. Navíc jsme věděl, že se vrací Lukáš, kterého si kabina také zvolila,“ vysvětluje Vlček. „Slavia neměla dobrou sezónu, ale po návratu jsem nenarazil na žádnou depresi. Atmosféra v mužstvu je dobrá. Jak říká táta - chceme skončit do třetího místa v lize, ale titulu se nezříkáme,“ dodává Lukáš Jarolím.

Firma Umbro připravila červenobílým nové kolekce dresů. Domácí verze zůstává tradiční, ale v mírném retro stylu se zvětšenou hvězdou, límečkem a knoflíčky. Venku bude Slavia také hrát sešívaná, ovšem v kombinaci tmavě modré s tyrkysovou.

Reklama

Související témata: