Hlavní obsah

Plzeň udržela před začátkem ligy úspěšný kádr pohromadě

PLZEŇ

Fotbalisté plzeňské Viktorie chtějí v nové sezoně navázat na povedený uplynulý ročník, ve kterém skončili na pátém místě a ziskem Ondrášovka Cupu se kvalifikovali do předkola Evropské ligy. Jedinou nepříjemností letní přípravy bylo zmizení bývalého majitele západočeského týmu a místopředsedy ČMFS Miroslava Kříže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Záložník plzeňských fotbalistů Pavel Horváth (vlevo) a trenér Pavel Vrba

Článek

"Prožili jsme v tomto směru rušné léto. Radost z úspěšné sezony zkalila událost z konce května, kdy zmizel ze světa pan Kříž. Chod klubu nebyl zásadně ohrožen, protože Viktorku prodal a nijak se nepodílí na fungování, ani financování klubu," řekl na dnešní tiskové konferenci obchodní ředitel Aleš Pangrác.

"Rozpočet na nadcházející ročník máme zajištěn. Zůstává ve stejné výši jako loni. Nemusíme se bát nějakého hromadného exodu a můžeme se soustředit na naplnění sportovních cílů," upřesnil Pangrác.

Tým se vyrovnává především s odchody Michala Daňka do ostravského Baníku a Jana Lecjakse do Anderlechtu Brusel. Širší kádr opustili také Tomáš Krbeček, Jan Halama a Siniša Rožman.

Do brány se vrací Krbeček

Do týmu se naopak vrací z hostování v Příbrami odchovanec Lukáš Krbeček, který by měl na brankářské pozici nahradit Daňka. Záložní řadu vyztuží Martin Hruška z Trnavy, hostování v Kladně skončilo gruzínskému útočníkovi Dmitrimu Tatanašvilimu a z juniorky se do A-týmu přesunuli Martin Sladký s Janem Matasem.

"Kádr se výrazně nezměnil, což mě moc potěšilo. Všechny odchody jsme navíc vyvážili příchody. Po kondiční přípravě v Čechách následovalo herní soustředění v Rakousku. Celkově jsme včetně Superpoháru sehráli osm přípravných utkání a v polovině z nich jsme vyhráli. Za velký úspěch považuji výhru nad Dinamem Záhřeb. S dalšími silnými soupeři jsme neuspěli. Těžké soupeře jsme ale vyhledávali cíleně. Dobře nás připravili na Evropskou ligu," popsal letní dění plzeňský trenér Pavel Vrba, jenž bude opět hodně spoléhat na tvořivého středopolaře Pavla Horvátha.

"Je důležité, že se po zisku poháru náš tým nerozprchl a zůstali jsme pohromadě. Klub je stabilizovaný a my toužíme po úspěchu. Jen je škoda, že nemůžeme hrát evropský pohár na domácím stadionu," připomněl kapitán Viktorie Horváth skutečnost, že se domácí zápasy odehrají v Praze.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články