Hlavní obsah

Klokani nastoupí třicetkrát ve vyhnanství, přesto chtějí v lize přežít

PRAHA

Těžký uděl čeká fotbalové klokany v nastávajícím ligovém ročníku. Svých úhlavních nepřátel ze Střížkova se v nejvyšší soutěži sice zbavili, problémy a potíže se však kumulují na jejich bedra dál. Nejenže jim z Německa nepřišly peníze za Morávka, ale navíc musí do vyhnanství v sousedním Edenu. „Takže nás čeká vlastně třicet zápasů venku, v nichž musíme ligu zachránit,“ povzdechl si kapitán Bohemians 1905 Radek Sňozík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář a kapitán fotbalistů Bohemians 1905 Radek Sňozík má jasno: Třicet ligových zápasů vudeme hrát venku!

Článek

Na balík peněz za mladíka Morávka prodaného už loni v létě do bundesligového Schalke čekali a čekají u Botiče marně. A přitom jdu o hromadu peněz! „Museli jsme o dvacet procent snížit rozpočet, abychom dokázali žít i bez nich. Se sedmačtyřiceti miliony si prostě musíme vystačit,“ přiznal šéf klokanů Lukáš Přibyl.

I proto si ve Vršovicích nemohli v létě vyskakovat a byli vlastně rádi, že udrželi pohromadě kádr, který na jaře ligu zachránil. A že i trenér Pavel Hoftych prodloužil smlouvu o další rok. „Přitom o Sňozíka a Štohanzla zájem byl, ale oni zůstávají. Mají bohemácké srdce,“ liboval si Přibyl a trenér Hoftych samozřejmě s ním.

Nad stěhováním do Edenu naopak svorně lkají, i když je jim jasné, že s ním nic nenadělají. A že by zlomili odpor svých věrných fanoušků, kteří chtějí supermoderní stánek vzdálený pouhé dvě zastávky od Ďolíčku bojkovat a vytrucovat si návrat zpátky k Botiči, o tom si také iluze nedělají.

„Probůh, my je ale potřebujeme. Fotbal hrajeme přece kvůli nim, což jsem se jim ostatně sám snažil po posledním přípravném zápase vysvětlit,“ lomí rukama gólman a kapitán Bohemians Radek Sňozík. „Vždyť já právě kvůli senzačním fanouškům odešel ze Zlína do Prahy. A teď že bychom měli hrát bez nich?“ děsí se i trenér Hoftych. „Vždyť i my se stěhujeme z Ďolíčku nedobrovolně a navíc s vírou, že se do roka vrátíme.“

Samo sebou že jde o jednu velkou iluzi. „Nájemní smlouvu v Edenu máme podepsanou na pět let, takže nevidíme reálně, že bychom se vraceli. A navíc - Ďolíček vyžaduje velké investice a ještě větší peníze, které nikdo nemá,“ vrátil klokany zpátky na zem jejich ředitel.

„Bude to prostě boj o přežití,“ glosoval nastávající ligový ročník, do něhož klokani vstoupí „domácím“ zápasem v Edenu se Slavií, trenér Hoftych. „A navíc v třiceti zápasech, které sehrajeme venku, protože Eden pro nás nikdy domovem nebude,“ přidal kapitán Radek Sňozík.

Reklama