Hlavní obsah

Teplický Verbíř nechce být vypískán, po sezóně končí s fotbalem

Teplický záložník Pavel Verbíř po letošní sezóně skončí s fotbalem. Sedmatřicetiletý hráč ve středu řekl, že by rád dodržel svou smlouvu a odehrál ještě letošní sezónu, ale stejně tak by prý mohl skončit už v zimě.

Článek

Chce prý odejít v době, kdy na ligový fotbal ještě stačí. Verbíř patří k legendám, v Teplicích už působí dvacátou sezónu, a v klubu by po skončení kariéry měl zůstat i jako funkcionář.

"Chci končit tak, aby si mě lidi pamatovali v dobrém, ne aby na mě začali pískat," uvedl Verbíř. O konci kariéry prý přemýšlel už delší dobu, ale protože se mu vyhýbala zranění, rozhodl se ještě zůstat.

"Není to ani tak věkem, ale už mě láká práce u fotbalu z jiného pohledu a dostal jsem od pana Hrdličky nabídku," přiznal Verbíř. Připustil, že by dokonce mohl skončit už letos v zimě, tedy krátce po svých osmatřicetinách.

Verbíř v Teplicích působí od ledna 1992, kdy Teplice ještě hrály třetí ligu. Byl ústřední postavu vzestupu, který klub zažil v 90. letech a dostal se i do reprezentace, za níž odehrál 10 zápasů a přidal dva reprezentační góly.

V lize zatím odehrál 358 zápasů, v nichž nastřílel 74 branek, i s nižšími soutěžemi má ve svých statistikách okolo 500 zápasů ve žlutomodrém dresu.

Reklama