Hlavní obsah

Jediným cílem nováčka z Ústí je záchrana

ÚSTÍ NAD LABEM

Po 51 letech bude v nejvyšší fotbalové soutěži účinkovat celek FK Ústí nad Labem, který vzhledem k rekonstrukci ústeckého stadiónu najde domácí prostředí v sousedních Teplicích. „Jediným cílem je záchrana, která by byla obrovským úspěchem,“ řekl trenér Svatopluk Habanec.

Článek

„Příprava byla specifická vzhledem k tomu, že druhá liga končila až počátkem června. Postup do ligy znamenal i zkrácenou dovolenou, což nebylo optimální. Během pěti týdnů jsme se ale snažili dobře trénovat a také vedení klubu odvedlo velký kus práce, abychom mohli jít do ligy,“ konstatoval kouč.

Charakteristickým rysem minulého období v Ústí bylo postupné doplňování kádru. „Podařilo se nám přivést hráče na hostování na určité posty. Ještě sháníme levého obránce,“ pravil Habanec.

Do branky přišel Buček z Ostravy. „Vytvořil konkurenci dosavadnímu gólmanovi Radimu Novákovi. Ještě nejsem rozhodnutý, kdo začne jako jednička. Hráčům to oznámím v pátek,“ poznamenal Habanec.

V obraně se zabydluje stoper Polák z Liberce. „Liberečtí mají zájem, aby u nás hrál stabilně. A Polák k tomu má všechny předpoklady. Zatím se jeví velmi dobře. Věřím, že s druhým stoperem bude patřit k lídrům defenzivy,“ pokračoval kouč.

Nejzkušenější posilou zálohy je Doležal s 293 ligovými starty. „Je přínosem na hřišti i v kabině. Spoléháme na jeho přihrávky, standardní situace a konstruktivní hru. Vrtělka, naposledy působící v Německu, je použitelný na postu defenzivního záložníka. Ligu hrál ve Zlíně. Žolíkem by se mohl stát slovenský univerzál Gibala, přicházející z Karlových Varů,“ mínil Habanec.

Nejvíce změn je v útoku. Kromě navrátilců Veverky a Jindráčka z Teplic přišli T. Krbeček z Plzně a Kraut z Ostravy. „Očekávám, že se do ofenzivy bude zapojovat více hráčů. Chceme být dostatečně aktivní,“ naznačil kouč.

„Každý zápas v lize pro nás bude svátkem. I když přišli noví kluci, je nás v kádru stále dost, kteří jsme první ligu nikdy nehráli. O to víc si toho vážíme. Nejvíc se těším na derby s Teplicemi, ale i souboje se Spartou a Slavií,“ řekl kapitán mužstva Lukáš Dvořák.

Reklama