Hlavní obsah

Slovácko chce uspokojit náročné domácí fotbalové diváky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté prvoligového Slovácka chtějí v nové sezoně předvádět atraktivní fotbal, který by uspokojil náročného domácího diváka. Po loňském administrativním postupu do nejvyšší soutěže se mužstvo v lize definitivně zachránilo až v předposledním kole a skončil čtrnáctý. V letní přestávce klub posílil a chtěl by se výsledkově pozvednout i v tabulce.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Trenér Slovácka Miroslav Soukup

Článek

"Je velmi obtížné stanovit cíl. Umístění do desátého místa bude velký úspěch," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel společnosti Vladimír Krejčí.

V letní přestávce sáhl kouč Miroslav Soukup k výrazné obměně kádru. Přišla pětice Ladislav Volešák, Jaroslav Starý (oba Slavia), Radek Mezlík (Opava), Jiří Valenta (Jablonec) a Radek Szmek (Třinec), navíc se vrátili z hostování Tomáš Fryšták (Čáslav) a Petr Reinberk (Vítkovice).

Po těchto změnách má Slovácko hned po Příbrami druhý nejmladší ligový kádr. Tým opustili sice zkušení, ale věkově většinou starší fotbalisté René Formánek, Aleš Chmelíček, Tomáš Abrahám, Radim Nečas, Lukáš Zelenka, Petr Vašek, Tomáš Randa a Pavel Němčický.

"Doplnili jsme místa v sestavě, která byla v uplynulé sezoně krizová. Mladé hráče Starého a Szmeka bereme jako perspektivní. Nejsložitější byla jednání o příchodu Volešáka," poznamenal Soukup, podle nějž je současný tým silnější než kádr Slovácka, který se v uplynulém ročníku zachraňoval.

Soukup chce eliminovat herní výkyvy

Při nasazování mladých hráčů do ligových zápasů chce být kouč Slovácka opatrný. "Je to složitý proces, na který není jasný návod. V přípravě dostávali mladí fotbalisté šancí dost. A nikdo mě nezklamal. Ale myslím si, že ještě neuzrál čas, aby naskočili do ligových zápasů s Teplicemi nebo na Spartě," domnívá se Soukup.

V hodnocení ambicí je realista. "Musíme si uvědomit, jakou silou vládneme. Nejsme Baník, Sparta nebo Slavia. Tyto kluby kupují nadprůměrné hráče. My získáváme fotbalisty, kteří chtějí jít do našeho klubu. Musíme se snažit, aby naše herní výkyvy byly co nejmenší," uvedl Soukup.

Z kádru Slovácka nestihne začátek sezony pouze Cleber, kterému před odjezdem na soustředění do Rakouska praskla kost na malíkové straně nohy a dává se do pořádku v Brazílii.

Z ekonomického hlediska pracuje Slovácko s vyrovnaným rozpočtem. "Kompletní výdaje prvního týmu se pohybují od 25 do 30 milionů korun. Na všech úrovních se snažíme náklady racionálně snižovat," dodal Krejčí. O prvoligové zápasy Slovácka je mezi příznivci velký zájem, klub prodal 2800 permanentních vstupenek.

Reklama

Související témata: