Hlavní obsah

Řepka před začátkem ligy: Jsme zase o rok zkušenější a věřím, že i silnější

Karel FeltPrávo

Opět ty nejvyšší cíle si dávají před prvním ligovým zápasem fotbalisté Sparty. Kromě obhajoby loňského titulu a zisku domácího poháru, by se Pražané rádi podívali po delší odmlce do Ligy mistrů. Dirigent obranné řady Tomáš Řepka si pochvaluje posílení kádru. "Kostra zůstala pohromadě. Zvýšila se konkurence v kádru, což je vždycky dobré," říká řízný stoper, jenž nedá dopustit na nového špílmachra týmu Marka Matějovského.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Řepka dal v minulé sezóně jediný gól, ale potvrdil jím titul.

Článek

Jak je připravena Sparta na ligový start?

Věřím, že dobře. Máme před sebou jako vždy velké cíle. Chceme hrát o mistrovský titul, domácí pohár a dostat se taky do Ligy mistrů.

Bolela letní příprava?

Dovolená byla krátká, ale odpočinul jsem si. Příprava bolela, přece jenom každým rokem ji snáším hůř. Přípravné období ale musí být náročné. Budeme z něj čerpat celý podzim. Ten bude mnohem delší a náročnější než letošní jarní část sezóny.

Sezóna odstartovala velmi brzy Superpohárem a druhým předkolem Ligy mistrů, nebyl to příliš ostrý začátek?

Hned jsme vstoupili do rytmu dvou zápasů v týdnu. Ale jsme na to dobře připraveni a těšili jsme se. Každý fotbalista raději hraje než trénuje.

Změnila se Sparta proti jaru?

Moc ne, což je dobré. Kostra zůstala pohromadě. Zvýšila se konkurence v kádru, což je vždycky dobré. Přišel gólman Zítka, záložník Matějovský a dva šikovní fotbalisté tmavé pleti. Přestupové období ještě probíhá, k nějakým změnám může dojít, ale já věřím, že kostry týmu se negativně nedotknou.

Takže bude silnější?

S tím jdeme do každé sezóny. Samozřejmě si to musí ještě sednout. Ale v každém případě je naše mladé mužstvo o rok zkušenější. Vyhráli jsme ligu a tohle všechno by se mělo v průběhu sezóny projevit. Samozřejmě obhajovat titul je vždycky těžší než ho získat po nějaké přestávce. My jsme na něj čekali dvě sezóny.

Hodně se diskutovalo o Marku Matějovském, který toho v anglickém Readingu mnoho neodehrál, jak se vám jeví?

Velmi dobře. Myslím si, že bude pro tým opravdovou posilou a ještě to ukáže. Je to rozený tvůrce hry, dispečer, jakého jsme potřebovali.

Koho považujete v boji o titul za největší soupeře?

To také ukáže čas. Myslím si, že tradičně nahoře bude hrát Ostrava, pozice udrží Jablonec, reparát budou chtít udělat Teplice, jimž nevyšlo jaro. Do boje o horní příčky se vrátí Slavia, Liberec a Mladá Boleslav, zkusí to Plzeň a pohárů by se určitě rádi dočkali v Brně. Konkurence bude velká, ale věřím, že to Sparta zase zvládne a prodloužíme i rekordní sérii zápasů bez prohry.

Reklama

Související témata: