Hlavní obsah

Pecka: Snad přicházím v jiné pozici, už ne jako kluk z Prachatic

Jan KrůtaSport.czPrávo

Už potřetí se do Českých Budějovic vrací útočník Luboš Pecka. Z Mladé Boleslavi ho vyhnal přetlak útočníků. Před ním a jeho spoluhráči stojí jasný úkol: "Prvořadým cílem bude záchrana a uvidíme, na co to nakonec bude stačit," říká.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Luboš Pecka ještě v dresu Mladé Boleslavi

Článek

V Budějovicích jste už potřetí. Jak vzpomínáte na předchozí nevydařené štace?

Jednou jsem tady byl na zkoušku, ale pan Tobiáš mě po týdnu poslal domů, protože jsem měl něco s kotníkem. Pak jsem se tady objevil v době, kdy Dynamo hrálo druhou ligu. Jenže pana Bokšu nahradil trenér Tobiáš a ten mě nechtěl, tak mě zase poslal zpátky do Prachatic... Teď jsem tady poprvé normálně, na přestup, a snad už jsem i v jiné pozici. Pořád si ale vážím toho, že můžu hrát první ligu.

Přišel jste z Mladé Boleslavi. Proč jste to tam ukončil?

Byl tam přetlak útočníků, naskytla se možnost jít do Budějovic a já to přivítal. Bylo to nejlepší řešení. I kvůli rodině, protože dcera začne chodit do školy a do Prachatic to máme blíž.

Budete denně dojíždět?

Sháním si v Budějovicích bydlení. Je to sice jen 45 kilometrů, ale moc se mi denně dojíždět nechce. Rodina tady bude se mnou.

Je mezi Boleslaví s Budějovicemi velký rozdíl?

Boleslav chce hrát každý rok o poháry, Dynamo by asi taky chtělo, ale musíme se na to dívat reálně. Prvořadým cílem bude záchrana a uvidíme, na co to nakonec bude stačit. Ale myslím si, že tady rozhodně nemáme špatné mužstvo.

Jak vás noví spoluhráči vzali?

V pohodě. Většinu kluků jsem stejně znal, s Davidem Horejšem jsem začínal v Prachaticích. Parta je tu skvělá. Už jsme měli i zápisné, abychom se líp poznali...

Počítáte s tím, že na vás, zkušenější hráče, bude klub hodně spoléhat?

Asi by to tak mělo být. Ale stejně všichni musíme táhnout za jeden provaz. Těším se třeba na spolupráci s Rudou Otepkou, který je kreativní hráč, a věřím, že mi dopředu bude dávat dobré balóny.

Velkou část minulé sezóny jste nehrál kvůli zranění...

Doufám, že jsem si to vybral, protože tak dlouhou pauzu jsem nikdy neměl. Po operaci vyhřezlé ploténky jsem půl roku nekopal. Ale už se cítím dobře. Každý den dělám navíc cviky na posilování zádových svalů a snad to vydrží.

Reklama

Související témata: