Hlavní obsah

Rod Jarolímů už má Slavii na povel úplně. Otec na lavičce, syn na trávníku

PRAHA

K žádnému palácovému převratu sice v Edenu nedošlo, rod Jarolímů přesto před startem ligy ovládl fotbalovou Slavii. Otec Karel jí velí z trenérské lavičky, jeho syn Lukáš pak na hřišti, neboť po Stanislavu Vlčkovi převzal kapitánskou pásku a povede sešívané jako její nový vůdce. „Ovšem vůdce zvolený kabinou,“ připomíná teď už exkapitán Stanislav Vlček, aby snad nedošlo k mýlce, že ho klan Jarolímů sesadil.

Foto: Slavia.cz

Lukáš Jarolím je po třech letech zpátky ve Slavii. A hned jako kapitán.

Článek

Cítil za loňskou zpackanou sezónu zodpovědnost a proto se kapitánské pásky vzdal. Dobrovolně a bez přemlouvání.

„Loňský ligový ročník nám nevyšel a protože jsem během něho nosil kapitánskou pásku, zodpovědnost za výsledky a umístění jsem samozřejmě cítil. Proto jsem se jí vzdal. Proto jsem si přál, aby jí místo mě navlékal někdo jiný,“ potvrzuje slávistická ikona Stanislav Vlček, že ho k demisi nikdo nenutil, ani nepřemlouval.

Po zpackané sezóně se Stanislav Vlček kapitánské pásky dobrovolně vzdal.foto: Právo

"Bylo to mé rozhodnutí a kabina si proto za nového kapitána zvolila Lukáše,“ prozrazuje, že on i jeho spoluhráči zvedli ruku pro trenérova syna.  Určitě proto, že v současném slávistickém kádru patří k nejzkušenějším, možná však i proto, že se v minulosti dovedl tátovi na společných štacích postavit a za svým názorem si stát, takže několikrát došlo mezi nimi k otevřené rozmíšce.

Chceme alespoň do pohárové Evropy, říká Lukáš

„To už je snad minulost, s ubíhajícími lety jsme zmoudřeli. Oba,“ smál se Lukáš Jarolím hned když se z italské Sieny do Slavie vracel a ještě netušil, že se stane jejím kapitánem.

"Jeho fotbalová filosofie zůstává pořád stejná. V něčem se však přece jen změnil. Myslím, že ve vztahu ke mně se zklidnil," dodával, když na něho padla volba.

Teď mu ovšem spoluhráči kapitánskou pásku svěřili a spolu s ní přidali jasné poselství. „Víru, že se změnou kapitána začne i nová éra Slavie a my navážeme na dva úspěšné sezóny, kdy získala titul,“ tlumočí poselství Stanislav Vlček.¨

„Samozřejmě že to zavazuje. Zvláště, když mě zvolila kabina. Není ale důležité, kdo z nás několika zkušených je kapitánem, ale abychom se prezentovali odpovídajícími výkony a v novém ligovém ročníku minimálně na pohárové příčky dosáhli,“ prozrazuje Lukáš Jarolím, s čím svou a tátovu Slavii do nové sezóny povede.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články