Hlavní obsah

Brankář Slavie Hanuš přichází na hostování do Hradce

Martin KézrPrávo

Dvaadvacetiletý slávistický gólman Jan Hanuš bude hostovat v dresu nováčka nejvyšší fotbalové soutěže z Hradec Králové. „Jsem rád za doplnění mužstva na tomto postu, pro mne ale zatím jedničkou zůstává Jirka Lindr, který patřil k oporám při vítězném tažení druhou ligou. Každý si musí místo v základní sestavě vybojovat,“ říká kouč Václav Kotal a jen lituje, že letní zranění znemožní na startu ligy nasadit posilu z Olomouce Vojtěch Štěpána a fit ještě není ani stoper Jakub Chleboun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Pávek (vpravo) bude hrát v nadcházející sezóně za Hradec Králové.

Článek

Z letních nových tváří by se měl na hřišti v sobotu proti Spartě objevit v obraně Michal Pávek, jenž přišel z Bohemians 1905 a jako varianta střídání v útoku je nachystán Daniel Kocourek, který je v Hradci na hostování z Jablonce. „Kádr se až tolik neměnil, naši důvěru mají ti kluci, kteří vybojovali postup a vzhledem k otevřenému přestupnímu termínu lze mužstvo doplňovat vlastně až do konce září. Věřím, že celek má sílu na klidné vody prvoligové tabulky,“ tvrdí ředitel klubu Richard Jukl.

Kapacita hradeckého fotbalového stadiónu je po instalaci nových sedaček snížena na šest tisíc míst. Ligový nováček tak nepochybuje, že zítřejší ligová premiéra se Spartou bude vyprodaná. „Všech 200 lístků do sektoru hostů je pryč, registrujeme i velký zájem lidí z Hradce a širokého okolí,“ říká ředitel klubu Richard Jukl.

„Věřím, že bude v hledišti plno a na všech hráčích je znát velká chuť. Nikoho do tréninku nemusím nutit, do premiéry chtějí jít kluci s maximálním nasazením. S losem bych jako divák byl velmi spokojen, vždyť hned na úvod ligy přivítáme vedle Sparty i další pohárové účastníky Jablonec a Plzeň. Jako trenér ale musím přiznat, že v prvním kole potkáme podle mne nejkvalitnější tým celé soutěže, alespoň hned budeme vědět, jak na tom jsme,“ uvažuje trenér Václav Kotal.

„Na zápas s mistrem se těšíme, v kabině je ale cítit i jisté napětí. Máme respekt k soupeři, ale určitě ne strach a hlavně musíme věřit sami v sebe, že ukážeme určitou kvalitu. Fakt, že to bude televizní zápas, je ale spíš motivací pro nás se předvést, než aby nám svazoval nohy. Chceme zahrát tak, aby si lidé užili fotbal,“ říká kapitán Radim Wozniak.

„Těsně před ligovým startem prožívá klub dost hektické období, ale vyhřívaný trávník máme a i další úpravy stadiónu stihneme dokončit. Snad pobavíme diváky dobrým fotbalem a taky věřím, že sezónu zvládneme a budeme se pohybovat kolem desátého až dvanáctého místa,“ tvrdí Jukl.

Reklama