Hlavní obsah

Liberecký Petřík ordinuje vítěznou mentalitu

LIBEREC

Skončit v horní polovině tabulky, tudíž lépe než v předešlém ročníku, touží fotbalisté Slovanu Liberec. „Loňská sezóna se nám nevydařila. Ale už je to za námi a spíše se těšíme na tu nadcházející. Mužstvo prošlo hráčskými změnami, ale myslím, že má ambiciózní a současně reálné cíle,“ konstatoval ředitel klubu Libor Kleibl.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Liberce Josef Petřík

Článek

„Budeme chtít hrát útočný fotbal a musíme se zlepšit i v defenzivní části. Loni jsme dostávali zbytečné góly, což nás stálo body i umístění. V přípravě jsme se zaměřili na obě složky. Do hráčů hodláme dostat vítěznou mentalitu a doufám, že budeme úspěšní,“  tvrdil trenér Josef Petřík.

Z kádru odešli záložníci Dočkal (turecký Konyaspor), Frejlach (Ostrava), stoper Polák (Ústí n. L.), útočníci Diviš a Smetana (oba Senica). „Dočkal s Frejlachem jsou hráči, o které byl zájem. Na oba přišla nabídka a klub ji akceptoval. Dostávají se do optimálního věku a mají před sebou budoucnost. Hlavně ztráta Dočkala týden před ligou je nepříjemná. Ale respektujeme ekonomickou stránku a nezbývá nám, než se s tím vyrovnat. Musíme se hlavně snažit, aby se na Dočkalovu úroveň dostali další liberečtí hráči. Polák to chtěl zkusit jinde, a tak jsem mu vyhověl. V Ústí dostane hodně prostoru a nováčkovi jistě pomůže,“ pravil kouč.

„Na druhou stranu jsme posíleni v ofenzivě o Štajnera. Ale další nákupy neplánujeme. Po zimním odchodu střelce Blažka do Řecka jsme si poradili s Vojtou z dorostu, zraněného beka Gebre Selassieho zase dobře zastoupil Zeman z béčka. Podobným způsobem se asi budeme muset vyrovnat se zmíněnými odchody,“ připomněl Petřík.

Kerič se vrátil z Turecka

Trenéra potěšilo setrvání Keriče, který měl namířeno do Turecka. „Jsem šťastný, že zůstává. Jeho odchod by byl velkou komplikací. Věřím, že po loňské rozpačité sezóně půjdou jeho výkony zase nahoru,“ pokýval hlavou trenér.

„Vedení se rozhodlo, že mě neuvolní, a tak jsem se po třech dnech v Konyasporu vrátil. Nejsem zklamaný, protože Turecko není pro mě vysněnou zemí. Počkám na jiné nabídky, ale na podzim chci odvádět kvalitní služby Liberci,“ svěřil se Andrej Kerič.

O místo v sestavě se z nových hráčů ještě ucházejí brankář Bičík ze Slovanu Bratislava, obránce Fleišman z Mostu a navrátilci z hostování Vlasko a Martan.

Úvod ligy nestihne zraněný kapitán Janů a ani stoper Kelič, který je s chorvatskou „devatenáctkou“ na ME této věkové kategorie.

Reklama

Související témata: