Hlavní obsah

Olomoucký Kalas si na Chelsea rok počká, už je však Ancelottiho oblíbencem

PRAHA

Přestup již byl oznámen, oficiálně prezentován byl však až nyní v Praze. Sedmnáctiletý fotbalista Tomáš Kalas odchází z Olomouce do Chelsea, na Hané bude ještě rok hostovat. Kromě transferu bude probíhat mezinárodní spolupráce mezi oběma kluby. Modrý dres londýnského velkoklubu talentovanému mladíkovi osobně předal Frank Arnesen, sportovní ředitel Chelsea.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Olomoucký stoper Tomáš Kalas (vlevo) dostává od sportovní ředitele Franka Arnesena dres Chelsea.

Článek

Zní to trochu jako pohádka. Sedmnáctiletý obránce Tomáš Kalas přestupuje z Olomouce do Chelsea. Talentovaný fotbalista podepsal se slavným londýnským klubem víceletou smlouvu, ale v příští sezóně ještě zůstane v prvoligové Sigmě na hostování.

„Odmalička jsem fandil jen modrým, je to splnění mého snu... To se nemusí poštěstit každému. Mám před sebou nalajnovanou kariéru, o níž sní každý dorostenec,“ pochvaluje si zázračný mladík, která se v Chelsea zařadí po bok českých brankářů Petra Čecha a Jana Šebka.

O Kalase se v létě strhla velká bitva, získat ho chtěly také Arsenal, Leverkusen, Hoffenheim či italské kluby, ale nakonec zamíří do mládežnické akademie Chelsea. „Jsem bývalý útočník a řeknu vám, že proti Tomášovi bych tedy hrát nechtěl,“ vtipkoval po předání dresu sportovní ředitel Chelsea Frank Arnesen, který si s dánskou reprezentací zahrál na mistrovství světa i Evropy.

„Italský“ obránce pro italského kouče...

„Kouč áčka Carlo Ancelotti má rád italské obránce a Kalas mu je připomíná. Ihned si tedy Tomáše oblíbil. Všechny naše mladé hráče na hostování podrobně sledujeme a DVD s jejich zápasy končí právě na Ancelottiho stole,“ dodal Arnesen.

„Frank Arnesen je jednou z nejdůležitějších osob Chelsea a podílí se na zásadních rozhodnutích. Jsme velmi rádi, že právě on do Prahy dorazil,“ vyzdvihl Viktor Kolář, místopředseda představenstva manažerské skupiny Sport Invest Group, která hráče zastupuje.

Kalas má zatím na kontě jediný start v Gambrinus lize, po svém velkém přestupu však bude patřit k atrakcím soutěže. „Bude kolem toho velká sláva, ale Tomáš to zvládne. Má šanci prosadit se do sestavy jako kterýkoliv z našich mladých hráčů,“ uvedl Zdeněk Psotka, trenér Sigmy. „Nemám od Chelsea stanoveno, kolik zápasů by měl Kalas odehrát. Jeho předností je, že nemusí hrát jen stopera, ale může nastoupit také na kraji obrany nebo jako defenzivní záložník,“ doplnil olomoucký kouč.

Reklama

Související témata: