Hlavní obsah

Kladrubský: Nejlépe mi to vyhovuje ve středové řadě

Karel FeltPrávo

Téměř rok si sparťan Jiří Kladrubský po operaci kžížových vazů nekopl pořádně do balónu. Do nové sezóny ale vstupuje po stoprocentní přípravě a věří, že si vydupe místo v základní sestavě. "Konkurence je nutná. Té se ale nebojím. Nutí mě k tomu, abych makal ještě víc," říká univerzální zadák v rozhovoru pro Právo.

Článek

* Po plastice křížových vazů jste si skoro rok pořádně nezahrál fotbal. Teď už nastupujete pravidelně a na začátku nové sezóny v základní sestavě. Takže všechno už je v pořádku?

Naprosto. V létě jsem absolvoval plnou přípravu. Byl to pořádný záhul, ale já jsem se na ni těšil. Minulou sezónu jsem do sestavy v závěru sem tam nakoukl, kopal jsem i za rezervu. S medailí na krku jsem si řekl, že za tím udělám tlustou čáru a jedu od začátku, jako by předtím nic nebylo. Mám před sebou novou výzvu, chci hrát v základní sestavě.

* Mluví se o vás jako o univerzálním hráči. Nastupujete kdekoliv v obraně i ve středové řadě. Kde se cítíte nejlépe?

Jednoznačně ve středové řadě na místě defenzivního záložníka. V Superpoháru jsem hrál pravého beka, v Liepaji levého, ale po utkání jsme se bavili s koučem Chovancem, že tohle pro mne není ideální post. Když je potřeba, zvládnu i stopera, ale stojím si za tím, že defenzivní záložník je pro mne ten nejlepší post.

* Tam je ale vaším velkým konkurentem Niklas Hoheneder a hrává tam i Juraj Kucka...

To je samozřejmost, že v klubu, jako je Sparta, jsou na jeden post dva i tři hráči. Konkurence je nutná. Té se ale nebojím. Nutí mě k tomu, abych makal ještě víc.

* Odporujete Chovancovi, když vás chce zařadit na jiné místo v sestavě?

V žádném případě, hraji tam, kam mě kouč postaví. Nemám s tím problém, odkopu jakýkoliv post. Jen jsme se shodli, že v záloze mi to sedí nejvíc.

* Nová sezóna odstartovala, hrajete vlastně dva důležité zápasy týdně. Vyhovuje vám to víc než trénování?

Každý fotbalista raději hraje než trénuje. Důležité je, že vyhráváme. Získali jsme Superpohár a teď v hrozném vedru dali tři góly v Liepaji. Nebylo to tak lehké, jak ukazuje výsledek. Ani doma je nesmíme podcenit. Hrajeme o vysněnou Ligu mistrů. A teď nás čeká ligový start v Hradci, který bude určitě hodně motivovaný, ale věřím, že i tam vyhrajeme. Konkurence v lize bude hodně velká.

Reklama

Související témata: