Hlavní obsah

Klokani v Edenu nezdechli, dokonce i v deseti obrali v derby Slavii o body

PRAHA

Klokani ve vyhnanství v Edenu nezdechli, jak se při loučení se svým Ďolíčkem obávali. Ba naopak - se Slavií vystupující v prologu k ligovému podzimu vlastně doma sehráli vyrovnanou partii a ač v azylu a poslední půlhodinu jen v deseti, obrali rivala v tradičním derby hraném za divácké rezistence o body. Šli dokonce do rychlého vedení, které už po šedesáti vteřinách obstaral Bartek, Jarolímův tým dokázal už jen vyrovnat zásluhou australského navrátilce Kisela.

Foto: René Volfík, ČTK

Peter Grajciar ze Slavie (uprostřed) v souboji s Josefem Jindřiškem z Bohemians 1905 (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Neskutečné, jak rychle se klokani ve vyhnanství zabydleli. Pouhých šedesát vteřin jim stačilo, aby v prázdnotou zívajícím Edenu ukázali, že se v něm mohou cítit jako doma. A to přesto, že domovské právo si pochopitelně nárokuje a i v derby nárokovala Slavia, byť vystupující v ligovém prologu v roli hosta.

Maskot fotbalistů Bohemians se obával, že v Edenu chcípne. Jenže hned v prvním kole tam sehráli klokani v derby se Slavií vybornou partii.foto: Právo/Jan Handrejch

Bleskové akci klokanů po ose Hartig - Moravec totiž Jarolímovi svěřenci jen se zájmem přihlíželi a i Bartkovi nechali dostatek prostoru a volnosti, aby pohodlně překonal veterána Vaniaka, jenž se stal pro podzim slávistickou brankářskou jedničkou.

Kisel ukázal, jaké góly dával u klokanů

Pro favorizovanou Slavii pochopitelně facka, z níž se čtvrthodině probírala. Převahu si sice postupně vytvářela, několik rohů kopala a i na Sňozíkovu bránu pálila, nakonec ale bylo na navrátilci z australského angažmá Kiselovi, aby dokázal, že chvála, která na něho z kontinentu klokanů přicházela, skutečně nelhala. Od Jaroslava Černého dostal příkladnou kolmici a klokanům předvedl, jaké góly v Austrálii dával.

S Bohemians mohlo být už do půle ještě hůř, neboť Slavia i bez zraněného kapitána Lukáše Jarolíma přitiskla vršovického protivníka před Sňozíkovou šestnáctkou, Vlček, Černý i Kisel se do dalších příležitostí drali,ale proměnit je nedokázali. A protože i klokani se pouštěli do útočení a třeba střídající Škoda Vaniaka dalekonosnou střelou postrašil, hrál se na úvod sezóny moc dobrý fotbal.

Rychlík musel po hodině z placu

I po změně stran měl fotbal grády. A mohl mít ještě větší, kdyby Bálek svou procházku slávistickou obranou zakončil gólem a vyzrál i na Vaniaka, anebo kdyby na druhé straně nepálil Vlček ve víc než slibné šanci z ofsajdu.

A tak místo oživení v podobě gólu se o vzruch postaral obránce klokanů Rychlík, který po hodině hry fauloval Černého a protože už jednu žlutou měl, ódstavil ho sudí na vedlejší kolej. Klokani tak dohrávali jen v deseti, ale i tak se do rychlých výpadů pouštěli a třeba Moravcova střela či průnik Škody nebezpečí představovaly.

Hrozila ovšem i Slavia... S ránou Jaroslava Černého měl gólman Sňozík sice moc a moc práce, ale zlikvidoval ji a protože ani závěrečný slávistický nápor brankový efekt nepřinesl, body se ve vršovickém derby celkem zaslouženě dělily. Klokani už tak z vyhnanství v Edenu strach mít nemusí.

Bohemians - Slavia 1:1
Branky: 1. Bartek - 17. Kisel. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Dobrovolný. ŽK: Rychlík, Držík, Moravec - Vlček, Koubský. ČK: 63. Rychlík. Diváci: 5 623. Poločas: 1:1.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Moravec, Držík, Kaufman (88. Nešpor), Bartek - Hartig (38. Škoda), Bálek (63. Štohanzl). Trenér: Hoftych.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Trapp, Koubský, Hubáček - J. Černý, Kisel, Ragued, M. Černý (73. Janda), Grajciar (83. Belaid) - Vlček (58. Hora). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články