Hlavní obsah

Baník remizoval v Příbrami, olomoucký Janotka se za minutu trefil do obou branek

PRAHA

Úvodní kolo fotbalové Gambrinus ligy zatím bylo kalamitou favoritů. Slavia jen remizovala s oslabenými klokany, Sparta dokonce prohrála s nováčkem v Hradci Králové a Teplice dostaly výprask na Slovácku. A na výhru nedosáhl ani Baník Ostrava v Příbrami, kde remizoval 0:0. Druhý nováček z Ústí nad Labem prohrál s Mladou Boleslaví 0:2. Dva zbývající nedělní zápasy skončily nerozhodně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ostravský Šenkeřík v souboji s příbramskými protivníky Štochlem a Nohýnkem.

Článek

Kanonádou v Gruzii se Baník v předkole Evropské ligy náležitě naladil na start domácí soutěže. Příbrami měl navíc co oplácet, protože v posledním kole minulé sezóny tam hrál o titul, ale zvítězit nedokázal, takže spadl na třetí místo. O to byla brzká repríza vzájemného duelu pikantnější... Ani Ostrava však v premiérovém kole roli favorita nezvládla, zápas skončil bez branek.

Příkladu Hradce Králové nedokázal následovat druhý nováček z Ústí nad Labem, který bude své domácí zápasy hrát v Teplicích. Na Stínadlech hostil Mladou Boleslav. "Každý bod bude zlatý," uvědomoval si ústecký trenér Svatopluk Habanec. Jeho tým utkání nezvládl a prohrál 0:2. Druhý gól byl vlastní, domácím navíc ke kontaktnímu gólu nepmohla ani nařízená penalta, kterou Valenta napálil vysoko nad...

Utkání mezi Českými Budějovicemi a Libercem skončilo bezbrankovou remízou, i když obě mužstva měla na vstřelení branky několik příležitostí. Ta největší nebyla nevyužita poté, co domácí Ondrášek trefil tyč.

Plzeň remizovala s Olomoucí 2:2. O velkou kuriozitu se postaral olomoucký Janotka. V 79. minutě strhnul vedení na stranu Hanáků, v 80. minutě však vlastním gólem vyrovnal na konečných 2:2... "To se jen tak někomu nepovede, dát během jedné minuty dva góly. Ten do správné branky byl krásný, ale musím uznat, že ten vlastní ještě hezčí," bral Tomáš Janotka paradox s nadhledem.

Program 1. kola Gambrinus ligy
Pátek
Bohemians 1905 - Slavia 1:1
Branky: 1. Bartek - 17. Kisel
Sobota
18:00Slovácko - Teplice 3:0on-line
Branky: 35. a 64. (druhá z pen.) Švancara, 72. Kuncl
18:15Hradec Králové - Sparta 2:1on-line
Branky: 15. T. Rezek, 61. Pilař - 55. Wilfried
Neděle
15:00Ústí - Ml. Boleslav 0:2on-line
Branky: 26. Sylvestre, 57. vlastní Polák
15:00Příbram - Ostrava 0:0on-line
17:00České Budějovice - Liberec 0:0on-line
17:00Plzeň - Olomouc 2:2on-line
Branky: 45. z pen. Horváth, 80. vlastní Janotka - 64. Šultes, 79. Janotka
Pondělí
18:00Jablonec - Brnoon-line

Reklama

Související témata: