Hlavní obsah

Sparťan Libor Sionko přiznal: Vypadalo to, že jsme přijeli na výlet

Jedním z mála sparťanských fotbalistů, který v sobotu na královehradeckém trávníku běhal a proháněl domácí obranu, byl zkušený záložník Libor Sionko (33). Po většinu zápasu zůstal ve své snaze hrát aktivně žalostně osamocen a po utkání trpce přiznal: „Z naší strany to vypadlo, že jsme přijeli do Hradce na výlet.“

Foto: David Veis, ČTK

Sparťanští hráči Libor Sionko (vlevo) a Václav Kadlec se dočkali v ligové premiéře velkého zklamání.

Článek

To vás asi cestou do Hradce nenapadlo, že mistr pojede ze hřiště nováčka bez bodu...

Nenapadlo, ale když k tomu přistoupíme prvních dvacet minut, jako jsme to udělali my, kdy jsme si asi mysleli, že to vyhrajeme jen tím, že jsme udělali titul, pak jsme si tu nezasloužili vyhrát. Náš přístup nebyl stoprocentní.

Čím si to vysvětlujete?

Je to v hlavách a to si musí každý srovnat v té svojí. Titul jsme vyhráli v minulé sezóně. Teď začala nová a nic nepůjde lehko, nikdo nám nic zadarmo nedá. Z naší strany to vypadlo, že jsme přijeli do Hradce na výlet. Uvědomili jsme si to, až když bylo pozdě.

Měla Sparta na to, aby v Hradci vyhrála?

Tým na to určitě máme. Ale bez stoprocentního přístupu budeme prohrávat nejen v Hradci, ale kdekoliv jinde.

Nepodcenili jste nováčka?

To si musí každý srovnat sám v sobě. Přístup k utkání byl strašný. Všude jsme byli pozdě, nechali jsme se předskakovat, neměli jsme odražené míče, kazili jsme přihrávky. V žádném případě nechci snižovat výkon Hradce, hrál dobře, ale my jsme Sparta a tady prostě musíme vyhrávat.

Překvapili vás domácí, jak na mistra od první minuty vlítli?

Ne, mně překvapilo, jak my jsme byli pasivní.

Bylo o poločase v kabině dusno?

Samozřejmě jsme to řešili, vždyť jsme prohrávali 0:1. Druhou půli jsme začali dobře, brzy jsme vyrovnali. Jenže pak jsme inkasovali po krásné, ale ojedinělé střele a už jsme se nezvedli. Ale nám se přece nesmí stát, abychom dostali už ten první gól. Musíme k zápasu přistupovat tak, aby se tým jako Hradec nedostal do žádné šance. V první půli jich měl několik a ve druhé mu stačila ta jedna střela. My jsme pár příležitostí neproměnili. To se prostě v takových zápasech nesmí stávat.

Chyběl hodně kapitán týmu Řepka?

Nechci spekulovat ani se vymlouvat, ale Tomáš chybí jako osobnost vždycky. Především svojí zkušeností a schopností organizovat obranu. My se ale musíme vyrovnat s nepřítomností jednoho, byť výjimečného hráče. Nemusí odehrát všechno a my ho prostě musíme umět nahradit.

Co tahle facka na úvod sezóny může znamenat?

Přišla po dvou pohárových výhrách a věřím, že včas. Doufám, že se z toho všichni poučíme a příští zápas bude vypadat úplně jinak.

Reklama

Související témata: