Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:2Olomouc otočila duel v Plzni, na výhru jí to však nestačilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Horváth (penalta) 1 : 0
64. Šultes 1 : 1
79. Janotka 1 : 2
80. Janotka (vlastní) 2 : 2

Fotbalisté Plzně vstoupili do nového ligového ročníku remízou 2:2 s Olomoucí. Domácí poslal v závěru první půle do vedení z penalty Horváth, hosté po pauze otočili skóre díky Šultesovi a Janotkovi, ale vedení jim vydrželo jen pár chvil. Deset minut před koncem se totiž Janotka trefil i do vlastní sítě. Ve 27. vzájemném souboji se zrodila teprve čtvrtá remíza.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba

Článek

Zatímco hostům scházel zraněný nejlepší střelec minulé sezony Ordoš, domácí postrádali potrestaného Rajtorala. Přesto začali aktivně. Ve čtvrté minutě napálil z voleje ostrý centr z pravé strany Rezek, mířil však příliš vysoko. Na druhé straně se podobně vedlo Hubníkovi.

Hra se postupně přesunula do přehuštěného středu pole, kde olomoučtí záložníci velmi těsně střežili klíčového hráče plzeňské ofenzivy Horvátha. Výraznější momenty tak nabídl až závěr první půle. Ve 43. minutě přelstil defenzivu hostů Rada, jeho střela z dvaceti metrů však těsně minula pravou tyč. Za chvíli se už domácí radovali. V pokutovém území zahrál rukou Kaščák a Horváth z penalty zaokrouhlil počet ligových branek na 60.

Vstřelený gól Plzeň viditelně povzbudil. Po přestávce Petržela individuálně přešel přes tři soupeře, tváří v tvář vybíhajícímu Drobiszovi ale netrefil branku. O pět minut později se za dlouhým výkopem brankáře Krbečka vydal neohroženě Rezek, při zakončení přetlačil navrátilce z bundesligy Kučeru a Drobisz se za střelou mířící těsně vedle levé tyče pouze ohlédl.

Po hodině hry ale přišel pro domácí šok. Po Radově hrubce se zmocnil balonu olomoucký Šultes a přesnou střelou k pravé tyči z hranice šestnáctky vyrovnal. Domácí zareagovali zvýšenou aktivitou, což však vyhovovalo rychlým hostujícím útočníkům k protiútokům. V 79. minutě našel brankář Krbeček špatným výhozem pouze Janotku, jenž ho potrestal povedeným třicetimetrovým lobem.

Vzápětí se však střelec druhé olomoucké branky stal nešťastným hrdinou, neboť smolně tečoval Rezkovu střelu za záda bezmocného Drobisze. Domácí po rychlém srovnání vycítili příležitost rozhodnout. Jejich závěrečný nápor ale přinesl jen šanci střídajícího Hrušky, který po kolmé přihrávce od Bakoše nedokázal v samostatném úniku prostřelit Drobisze.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:2 (1:0)
Branky: 45.+1 Horváth z pen., 80. vlastní Janotka - 64. Šultes, 79. Janotka. Rozhodčí: Drábek - Večeřa, Peřina. ŽK: Rezek - Petr, Janotka. Diváci: 4819.
Plzeň: Krbeček - Limberský, Jakub Navrátil, Bystroň, Jiráček - Petržela, Kolář (83. Hruška), Rada, Horváth, Rezek - Střihavka (67. Bakoš). Trenér: Vrba.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Hořava (90. Melinho), Kaščák - Petr (69. Jan Navrátil), Šultes (83. Schulmeister), Hubník. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: