Hlavní obsah

Tak rychle jsem se dvakrát ještě netrefil, kroutil hlavou olomoucký Janotka

PLZEŇ

Rarita: Dva góly za necelou minutu! Stává se to. Ale do různých branek? To už jeho hodně mimořádná událost, jíž stanovil ve druhé půli konečné skóre souboje Plzeň-Olomouc (2:2) hostující Tomáš Janotka.

Foto: Vladislav Galgonek , ČTK

Olomoucký Tomáš Janotka na archivním snímku

Článek

„Tak rychle jsem se dvakrát ještě netrefil,“ pravil poněkud hořce kanonýr zápasu. Jen něco málo přes 30 vteřin potřeboval na to, aby pokořil domácího Krbečka střelou z 25 metrů. Záhy mazácky po centru domácích přeloboval Drobisze ve své bráně. Výstavní vlastenec...

„Jásali jsme, kochali se vedoucím gólem, byla to nekoncentrace,“ vysvětloval selhání. „Byl jsem samozřejmě hrozně zklamán, ale nezbylo mi nakonec než se smát. Ani brankář mi nic neříkal, jen jsem se ho ptal, jestli to šlo chytat, on řekl, že ne...,“ líčil Janotka.

„Čekali jsme, že je rozstřílený, tak jsme toho hned využili,“ smál se domácí špílmachr a ligový vtipálek Pavel Horváth. „Ale lidem se takový zápas musel líbit, než nějaká bramboračka končící 0:0,“ shodli se oba hráči.

Pro koho je remíza ztrátou? „Pro nás ne, 25 minut před koncem jsme ještě prohrávali,“ připomínal Horváth po zápase plném neskutečných hrubek. Rada, Jiráček a jejich kiksy ve druhé půli Západočechy připravily o vedení.

„Góly jsme inkasovali jen poté, co jsme balon dvakrát dali do šance nepochopitelně soupeři,“ lamentoval plzeňský kouč Pavel Vrba. „A neměli jsme ani štěstí. Hruška v závěru sám šel na bránu, mohl rozhodnout ale nedal,“ posteskl si kouč, jehož svěřenci si v zápase též pár minut užili pocity toho, kdo má v zápase gólově navrch. Vedli po penaltě v nastavení první půle, kdy Vepřekovu ruku ve vápně signalizoval asistent rozhodčího Peřina. Hlavní Drábek pískal.

„Drobisz si možná sáhnul, ale penalty jsem takhle trénoval, bylo o dost prudké než aby to mohl vyndat ven,“ komentoval úspěšný exekutor Horváth souboj s olomouckým brankářem, jehož překonal poměrně vysoko mířící ranou k tyči.

„První půle se nám nepovedla, byli jsme málo aktivní. Dostali jsme nakonec gól. O pauze jsem si řekli, že to musí být jinak. Ale na můj vkus to stále nebylo ono. A vlastní nekoncentrovaností jsme nakonec ztratili vedení,“ netvářil se boji nadšeně kouč hostů Zdeněk Psotka, který nevyužil nejdražšího hráče týmu. Mladík Kalas, který zůstal coby host v Olomouci, poté co jej za milióny koupila Chelsea, nebyl v Plzni ani na lavičce náhradníků. „Má problémy s kolenem, není stoprocentně fit,“ poznamenal Psotka.

Reklama

Související témata: