Hlavní obsah

Komňacký chtěl Pekharta vystřídat a on proti Brnu rozhodl

JABLONEC

Druhý celek minulého ročníku fotbalové Gambrinus ligy FK Jablonec vykročil do nové sezóny nejtěsnějším vítězstvím nad Zbrojovkou Brno, které zařídil gólem dvacet minut před koncem útočník Tomáš Pekhart.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Lafata (vpravo) z Jablonce v souboji s brněnským Martinem Jílkem

Článek

„S Brnem je to pořád stejné, tedy o dobývání obrany a strachu z protiútoku. Soupeř nastoupil v defenzivnějším složení, než jsme čekali. Přesto hrozil brejky, které naštěstí pro nás nedotáhl. Pomohla nám trpělivost a vyšlo čekání na příležitost,“ hodnotil duel jablonecký trenér František Komňacký.

Dobrým tahem byl příchod dalšího ofenzivního hráče Vošahlíka, který rozhýbal hru na pravé straně a dostal se k náběhům před soupeřovu branku. „Chtěl jsem vystřídat Tomáše Pekharta a ještě, že jsem to neudělal,“ usmál se kouč.

I přes vítězství ale viděl na výkonu svých svěřenců menší nedostatky. „V začátku soutěže zatím nejsme na tom herně tak dobře jako v průběhu minulé sezóny. Spolupráce trochu drhne a v tom se musíme zlepšit,“ uvědomoval si Komňacký.

Dohrávaný zápas 1. kola Gambrinus ligy
FK Baumit Jablonec - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)on-line
Branka: 69. Pekhart. Rozhodčí: R. Hrubeš - Lhoták, Teuber. Bez karet. Diváci: 3865.
Jablonec: Špit - Krajčík, Zábojník, Drsek, Jablonský - Haurdič (63. Vošahlík), Loučka, Pavlík (84. Eliáš), Kovařík - Pekhart, Lafata (90. Piták). Trenér: Komňacký.
Brno: Bureš - Červinek, Jílek, Trousil, Čoupek (82. Hodek) - Chlup (70. Střeštík), Dostálek, Polách, Křeček, Husár - Rabušic (70. Kalabiška). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: