Hlavní obsah

Karel Jarolím: Že máme stadión s Bohemkou? To moc šťastné není

Poprvé musel na stadiónu v Edenu sedět na lavičce pro hosty. Navrátilec na trenérském postu Slavie Karel Jarolím si jen těžko zvykal na novou úlohu v úvodním kole nového ročníku Gambrinus ligy, v němž se o Eden Slavia dělí s Bohemians 1905. Nepříjemný mu byl také nízký počet diváků. Zvykat si musí i na to, že se jeho svěřenci nepředstaví v žádné evropské soutěži. "Budeme takhle mít víc času na přípravu na další soupeře v české lize," říká Jarolím.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Trenér fotbalistů Slavie Karel Jarolím

Článek

Vršovické derby v úvodu ligy bylo vaším prvním mistrovským zápasem v Synot Tip Aréně od remízy Slavie s Teplicemi 13. března. Je pro vás nerozhodný výsledek s Bohemians při vašem návratu zklamáním?

Chtěli jsme vyhrát, bohužel to nevyšlo. Zápas se pro nás nevyvíjel šťastně, Bohemka šla rychle do vedení, vše, co jsme si v přípravě na utkání říkali, vzalo za své. Ale hráči dokázali zareagovat. Karol Kisel vyrovnal, ale pak byly situace, které jsme měli vyřešit líp, hlavně ve chvílích, kdy jsme měli o jednoho muže na hřišti víc. Chtělo víc trpělivosti, snahy kombinovat.

Byl by býval tím, kdo by hru Slavie ukočíroval, váš syn Lukáš, pokud by ho nevyřadilo zranění?  

Je to zkušený hráč. Ale přesto, že nebyl na hřišti, bylo tam ještě dost jiných, kteří toho už také hodně odehráli. Ale nezvládli to.

Jak to vůbec s Lukášem a jeho kotníkem vypadá?

Do příštího zápasu by mohl být v pořádku.

Po Františku Ciprovi jste znovu zaujal trenérský post, jaké to ale pro vás bylo na lavičce pro hosty, jejichž role tentokrát Slavii v Edenu připadla?

Samozřejmě bych byl radši na druhé straně, byl to nezvyk. Odehráli jsme tu už spoustu zápasů a tohle je najednou zvláštní pocit.

Co atmosféra? V hledišti bylo docela ticho, něco přes pět tisíc diváků. Vskutku asi ti nejhalasnější chyběli, protože protestují proti společnému užívání stadiónu dvěma kluby, nebo třeba ještě byli na dovolené...

Asi se víc diváků čekat nedalo po tom všem. Není to šťastné nejen pro nás, ale pro fotbal vůbec. Nějaké úsilí i směrem od hráčů k divákům jsme vynaložili, moc to nezabralo, uvidíme, jak se to vyvine.

Poprvé za vašeho působení ve Slavii zkraje sezóny nezažíváte hektickou kombinaci ligy a evropských pohárů, které týmu v minulé zpackané sezóně unikly. Jaké to je?

Budeme takhle mít víc času na přípravu na další soupeře v české lize. Radši bychom ale hráli poháry, pochopitelně. Věřme ale, že to všechno teď zúročíme na domácí scéně.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články