Hlavní obsah

Sparťan Lačný má poraněné vazy v kotníku, dobu léčby nelze odhadnout

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty se na čas budou muset obejít bez služeb Miloše Lačného. Slovenský útočník si ve středečním odvetném utkání 2. předkola Ligy mistrů s Metalurgem Liepaja poranil kotník, následná lékařská prohlídka potvrdila podezření na poškození vazů. Dobu léčby klub zatím nedokázal odhadnout.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Lačný obchází Lotyše Rafalskise.

Článek

"Potvrdilo se, že má poškozené vazy v kotníku. Nyní nemůžeme říct, jak dlouho se bude léčit. U tohoto typu zranění je to individuální a nelze to přesně určit," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Měl podíl na vedoucím gólu 

Lačný měl s kotníkem problémy již po lednovém příchodu do Sparty z Ružomberku. Proti Liepaji dostal poprvé v sezóně šanci v základní sestavě a měl podíl na vedoucím gólu, protože právě po faulu na něj skóroval Matějovský z přímého kopu. Během prvního poločasu ale musel být Lačný třikrát ošetřen a po 40 minutách hry přepustil místo Martinu Zemanovi, který záhy přidal druhý gól.

Marody na Letné tají 

Při zápase s Liepajou byl ošetřen i Juraj Kucka, do utkání navíc nezasáhl útočník Bony Wilfried, který si na předzápasovém tréninku přivodil svalové zranění. K jejich zdravotnímu stavu se Sparta odmítla vyjádřit, aby před ligovým utkáním se Slováckem a následným 3. předkolem Ligy mistrů s Lechem Poznaň neposkytla soupeřům cenné informace.

Vedle Lačného a Wilfrieda má Sparta do útoku v kádru ještě Kamerunce Léonarda Kweukeho a osmnáctiletého odchovance Jiřího Skaláka. Druhý poločas proti Liepaji se na hrotu střídali Václav Kadlec a Jiří Jeslínek, oba jsou ale spíše zvyklí na podhrotové pozice, Jeslínkovi se navíc zápas nepovedl.

Reklama

Související témata: