Hlavní obsah

VIDEO: Proti Van Bommelovi jsem anděl, tvrdil Řepka na chatu Sport.cz

PRAHA

Jen se pousmál, když se jeden ze čtenářů zeptal na jeho názor na nizozemského tvrďáka Van Bommela, jenž na nedávném světovém šampionátu v Jižní Africe poutal pozornost fotbalového světa sbíráním žlutých karet a zákroky ostrými jako břitva. „Proti němu jsem hotový anděl,“ pravil sparťanský kapitán Tomáš Řepka při on-line chatu se čtenáři Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.cz

Článek

Nejdříve převzal cenu deníku Právo určenou pro nejlepšího hráče uplynulého ročníku fotbalové ligy, hned poté usedl letenský kapitán a proslulý tvrďák Tomáš Řepka k počítači, aby v on-line chatu odpovídal čtenářům Sport.cz.

Tomáši Řepkovi předává cenu Práva pro nejlepšího fotbalistu ročníku 2009/2010 vedoucí sportovní redakce Karel Felt.foto: Právo/Petr Hloušek

„Tvrďák? Drsný chlapík? Vím, že takovou nálepku mám, takže když jsem tvrďák, holt tvrďák jsem. Jsem obránce a každý obránce by měl být tvrdý. Možná ale tak spousta lidí soudí na základě skluzu, mého výrazu, nasazené grimasy. Znám útočníky, kteří jsou přinejmenším stejnými tvrďáky, jako jsem já a nemluví se o tom,“ reagoval Tomáš Řepku na spoustu dotazů, jež se točily kolem jeho řízné hry, žlutých a červených karet, jež sbírá, vyloučení, která k němu také patří.

„Občas skutečně vypadám strašidelně, dělám neuvěřitelné grimasy a spoustě lidí připadám jako blázen, jenže je to můj projev a jsou to mé emoce. Chci, abychom, vyhrávali a Sparta byla úspěšná, snažím se odvádět co nejlepší práci a tohle všechno ke mně patří. A co odvádím já, to vyžadují i od spoluhráčů kolem sebe. Těch mladých zejména,“ nechal se ve zmiňovaném chatu slyšet sparťanský kapitán.

Samozřejmě že i na otázky z klubového zákulisí došlo, neboť na veřejnost pronikly informace, že třeba mladý Zeman nehraje v základní sestavě proto, že fotbal začal trochu flákat.

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.czfoto: Právo/Petr Hloušek

„Nemám ve zvyku mluvit za někoho, kdo teď s námi není. Svůj názor na to mám, on je ale dospělý, je to profesionál a měl by vědět, co dělá,“ zareagoval Řepka.

Pochopitelně že se i o věčného sparťanského rivala otřel, to by přece nebyl Řepka. Když došlo na dotaz, co říká na to, že se Slavia musí o vršovický stadión dělit s Bohemians, samo sebou si přisadil.

„Je mi z toho veselo a jsem rád, že to potkalo právě Slavii. Není samozřejmě nic ideálního, když se dva mančafty - a rivalové k tomu - musí dělit o jeden stadión,“ pousmál se nad klávesnicí trochu škodolibě Řepka.

Vtipem vůbec hýřil, takže když přišla impertinentní otázka, co říká tomu, že je nejneoblíbenějším hráčem ligy, jen sarkasticky zareagoval: „To jsem zase vyhrál nějakou anketu?!“

Ani srovnání s nizozemským drsňákem Van Bommelem se Řepka nijak nebránil, ba naopak, složil mu poklonu. „Dělá na hřišti černou práci, kterou odvádí jak v mnichovském Bayernu, tak i v nároďáku. Právě na jeho příkladu se ukazuje, že i hráči, kteří jsou pro svůj důrazný a řízný styl hry zatracovaní jako já, do mužstva patří, neboť na place odvádí černou práci a každý tým je potřebuje. Van Bommel je toho důkazem a já mu jenom fandím, i když proti němu jsem hotový anděl.“

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.czfoto: Právo/Petr Hloušek

Naproti tomu názory, že Sparta je bez něho poloviční, Řepkovi po chuti moc nebyly.  „Všude se o tom sice mluví a píše, já ale ten pocit nemám. Podle mého jde jen o shodu náhod. Kdyby ze sestavy vypadla celá osa, kdyby absentovali čtyři, pět hráčů, možné by to bylo, ale tomuhle se mně věřit nechce,“ bránil se letenský kapitán, že by byl pro svůj tým nepostradatelný.

Při chatu se samozřejmě dostalo i na otázky dotýkající se budoucnosti. „Až budu muset jednou s fotbalem skončit, bude to pro mě znamenat polosmrt.  Když budu zdravý a budu na to mít, chci hrát, jak dlouho to půjde. Co budu dělat potom, o tom jsem nepřemýšlel. Velmi pravděpodobné ale je, že zůstanu u fotbalu,“ svěřoval se Řepka a přiznal, že ani šťourání bulvárních novinářů v jeho soukromí mu už tolik nevadí.

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.czfoto: Právo/Petr Hloušek

„Už jsem si zvykl. Samo sebou že mě to mrzí, ale nic s tím asi neudělám. Svým způsobem to k mé práci patří,“ reagoval Řepka s nadhledem při chatu se čtenáři Sport. cz slíbil a že k počítači zasedne zase, aby odpověděl i na otázky, na něž se nedostalo.

Reklama

Související témata: