Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Budějovice 1:1Mladá Boleslav zase rozdává, zaváhala s Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Táborský 1 : 0
52. Benát 1 : 1

Václav ProcházkaPrávo

V plážovém tempu - bez potu a velké dřiny - dokráčeli ke smíru, remízou 1:1 končil úvodní duel druhého dějství fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi. Středočeské publikum nakvašeně mumlalo nad zahozenými šancemi domácích Ambiciózní tým z města automobilů opět rozdává body. Jako na jaře, kdy prohrál s kde kým. V rozehraném kole v součtu s minulou výhrou v Ústí je první, ale po víkendu to platit nebude.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Kulič (vlevo) z Mladé Boleslavi a Fernando Hudson z Českých Budějovic

Článek

„Pro nás je to samozřejmě ztráta. Průběh utkání hovořil v náš prospěch, soupeře jsme přehrávali a vytvářeli si šance,“ pravil domácí trenér Karel Stanner.

Na vítězství před vlastním publikem čekají Boleslavští od konce března, kdy udolali Plzeň. A bilance s Jihočechy? Raději nemluvit. Minule - v 28. kole - Budějovičtí na půdě Středočechů jásali, když výhrou 1:0 stvrdili záchranu. Teď opět s radostí brali i jediný bod. Už 28 měsíců na půdě Středočechů nepodlehli...

Jihočeši přitom nasadili prázdninové lážo plážo ´tempo´. Domácí  poprvé v obraně s Johanou, ale opět i s Australanem Bulutem, který si nečekaně lehce vydobyl místo v základu, je přehrávali, ovšem zprvu jen po šestnáctku. V 19.minutě ale Hudson ledabyle otálel před šestnáctkou a Táborský pálil do horního rohu - 1:0. Bulut mohl zvýšit, ale Kučera ho vychytal.

Slovní průvan v šatně hostů měl efekt. Do role odpočívajících se vtělili domácí a záhy byli ztrestáni. Benát sám před gólmanem Millerem nezaváhal - trefil tyč a od ní letěl míč do sítě.

„Do druhé půle jsme šli vlažně a soupeř nás potrestal,“ viděl Stanner. Ani pak se boleslavští střelci neprobrali. Tlak jim byl k ničemu. A to i v případě, kdy Kučera nahrál chybným zákrokem před šestnáctkou. Bulut z úhlu nic nevymyslel.

Chramostu s pomocí tyče vychytal jihočeský brankář. Bravurně si poradil i se Sylvestreho tečovanou ránou. „Se štěstím máme bod,“ oddechl si kouč hostů Jaroslav Šilhavý. Na rozdíl od svých svěřenců se nedožadoval penalty za domácí ruce v šestnáctce. „Byly to složité situace na posouzení,“ mínil.

Druhé kolo fotbalové Gambrinus ligy
Mladá Boleslav - České Budějovice 1:1 (1:0)on-line
Branky: 19. Táborský - 52. Benát. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pospíšil, T. Kovařík. Žluté karty: Johana. Diváků: 3086.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Johana, Brunclík - Mendy, Sylvestre, Opiela, Táborský (75. M. Sedláček) - Bulut (68. Řezníček), Kulič (55. Chramosta). Trenér: Stanner.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Jarabica, Žižka - Hudson (82. Ondrášek), Černák, Otepka, Benát (90. Riegel) - Pecka, T. Sedláček (71. Mezlík). Trenér: Šilhavý.

Reklama