Hlavní obsah

Sparta udolala Slovácko v nastavení, Plzeň vyhrála v Liberci 3:2

PRAHA

Po pátečním prologu v Mladé Boleslavi pokračovalo druhé podzimní dějství fotbalové ligy dalšími dvěma sobotními zápasy. Největší pozornost byla samozřejmě upřena na duel Sparty se Slováckem, obhájce titulu se dlouho trápil a nakonec vyhrál 2:1 až gólem Kadlece v nastaveném čase. Plzeň se v Liberci dostala už po třech minutách do dvoubrankového vedení, nakonec Západočeši vyhráli 3:2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zápas Sparty se Slováckem nabídl řadu osobních soubojů

Článek
Fotogalerie

Mistrovská Sparta si úvodní blamáží pod malšovickými „lízátky“ vystřihla pořádnou ostudu, ale proti Slovácku to dlouho vypadalo, že si nehodlá své fanoušky usmířit. Žádná fotbalová krása k vidění nebyla a ke zraněným Wilfriedovi, Kuckovi a Lačnému se v 33. minutě přidal ještě Kamil Vacek.

Zraněný fotbalista Sparty Kamil Vacekfoto: Právo/Petr Hloušek

Po přestávce sice dostal Spartu do vedení svým prvním ligovým gólem Třešňák, ale fanoušci mohli jásat jen šest minut. Po závaru se v pokutovém území odrazil míč ke Košútovi, který pohotově vyrovnal. Rozhodčí nastavoval k základní hrací době čtyři minuty a to Spartu zachránilo. Po dvou minutách nastavení hostující brankář Filipko neudržel střelu Kadlece.

Štajner se poprvé představil doma

Ve druhém sobotním střetnutí přivítal Liberec na svém hřišti Plzeň a  v dresu Severočechů se poprvé před domácím publikem představil navrátilec z německého angažmá Štajner. Hosté ovšem k jeho návratu neprojevili sebemenší úctu - Rezek skóroval už po dvaceti vteřinách a ve třetí minutě přidal další trefu Limberský.

Plzeňský David Bystroň (vlevo) v souboji s Andrejem Kerićem z Libercefoto: ČTK/Radek Petrášek

Liberec ze šokujícího úvodu probral Kerič, který v 19. minutě potrestal velkou hrubku brankáře Krbečka při rozehrávce. Na konci prvního poločasu se však plzeňský gólman blýskl při ráně Nezmara po spolupráci se Štajnerem.

Po hodině hry dostal hosty znovu do dvoubrankového vedení svou druhou trefou v zápase Jan Rezek. Bosančič sice osm minut nato z penalty snížil, ale na víc už Liberec nestačil.

Druhé kolo fotbalové Gambrinus ligy
Mladá Boleslav - Č. Budějovice 1:1
Branky: 19. Táborský - 52. Benát.
Sparta - Slovácko 2:1 (0:0)on-line
Branky: 56. Třešňák, 90.+1 Kadlec - 62. Košút.
Liberec - Plzeň 2:3 (1:2)on-line
Branky: 19. Kerič, 71. Bosančič - 1. a 63. Rezek, 4. Limberský.
Neděle (od 17:00)
Brno - Ústíon-line
Olomouc - Jablonecon-line
Teplice - Příbramon-line
Ostrava - Slavia (19:00)on-line
Pondělí (18:00)
Hradec Králové - Bohemianson-line

Reklama

Související témata: