Hlavní obsah

Sparta zachránila výhru nad Slováckem až Kadlecovým gólem v nastavení

PRAHA

Až Kadlecovým gólem v nastaveném čase zachránila Sparta výhru nad Slováckem a tudíž i ligovou reputaci. V hodně improvizované sestavě, do níž opory Matějovský a Sionko naskočily až v průběhu zápasu, porazila Slovácko, takže přece jen zažila vítěznou generálku před úterní kvalifikací o Champions League s polskou Poznaní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Slovácka Miroslav Filipko si kryje míč před Jeslínkem ze Sparty

Článek
Fotogalerie

Rošád v sestavě byl nucen udělat letenský kouč Chovanec až neskutečně... Donutila ho k tomu marodka, na níž po kvalifikačním duelu s lotyšskou Liepajou zůstali Kucka, Lačný a Wilfried, své sehrála samozřejmě i vidina úterní konfrontace o Ligu mistrů s polskou Poznaní a tudíž nutnost šetřit opory. Proto Matějovský, Sionko, Kadlec a Kladrubský usedli jen na lavičku náhradníků a příležitost dostali Jeslínek, Třešňák, Zeman či třeba na české ligové scéně debutující kamerunský obránce Adiaba.

Jedna šance za poločas a dost

I v hodně improvizované sestavě si ale Sparta vytvořila územní převahu, úvodní čtvrthodinu odehrála prakticky celou před šestnáctkou Slovácka, Zeman na sebe upozornil střelou, která jen těsně míjela tyč Filipkovy brány. Ta ale také představovala na dlouho jediné nebezpečí pro hosty, neboť slaboučká Třešňákova hlavička či pokus Pamiče se vážně brát nedaly.

A tak trochu vzruchu přinesl až pět minut před přestávkou centr Matějovského, jenž po půlhodině vystřídal zraněného Vacka... Jeden z obránců totiž balón tečoval, Filipko ovšem ekvilibristickým zákrokem udržel čisté konto.

Třešňák málem protrhl síť

Až pohovor v kabině přinesl do sparťanských řad více pohybu, důrazu a hlavně střelby, takže letenská ofenzíva začala být konečně nebezpečná. Dvě Jeslínovy příležitosti ještě hostí přežili, Zemanovu ránu Filipko rovněž zlikvidoval, ale po jedenácti minutách i on kapituloval. Žofčák předložil mladíkovi Třešňákovi přihrávku z říše snů a ten zblízka málem protrhl síť.

Odpověď přišla rychle

Inkasovaná branka hosty zdravě nabudila, takže sebrali odvahu, začali se pouštět do útočení a i Blažkovu bránu ohrožovali. Co ohrožovali - po šesti minutách dokonce letenského gólmana překonali, neboť hlavičkující Košút měl dostatek prostoru a času, aby nadýchaný Mezlíkův centr usměrnil do sítě.

Pro Spartu dost šok, z něhož se ovšem po pár minutách probrala a hlavně po příchodu střídající Sionka začala stupňovat svou převahu. Na dlouhé minuty zamkla Slovácko před šestnáctku Filipka, Třešňák, Pamič a právě Sionko měli možnost rozhodnout, ale obrana hostů v čele s výborným gólmanem odolávala.

Když už po drahocenné remíze sahala, zachránil Spartu autor většiny rozhodujících gólů Kadlec. V nastaveném čase dostal míč od Hohenedera a střelou z šestnácti metrů tři body svému týmu zajistil.

Sparta - Slovácko 2:1
Branky: 56. Třešňák, 90.+1. Kadlec - 62. Košút. Rozhodčí: Bílek - Slavík, Tacina. ŽK: Adiaba, Žofčák - Švancara, Kuncl, Kordula, Szmek. Diváků: 7101. Poločas: 0:0.
Sparta:  Blažek - Adiaba, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Žofčák, Vacek (33. Matějovský), Zeman (70. Kadlec) - Jeslínek, Třešňák (65. Sionko). Trenér: Chovanec.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Kubáň - Fujerik, Kordula, Volešák, V. Valenta - Ondřejka (87. Szmek), Švancara (75. Reinberk). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: