Hlavní obsah

Brno - Ústí 1:3Brno chtělo začít lepší éru klubu, místo toho prohrálo s nováčkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kraut 0 : 1
43. Doležal 0 : 2
63. Doležal (penalta) 0 : 3
87. Dostálek 1 : 3

BRNO

Fotbalisté Zbrojovky hodlali domácím zápasem s Ústím odstartovat novou éru klubu po návratu k původnímu názvu. Fanoušci před výkopem aplaudovali olympijskému vítězi Davidu Kosteleckému, jehož si brněnské vedení pozvalo, aby provedl slavnostní výstřel. Diváci však nakonec opouštěli stadión zklamáni z šokující porážky 1:3 s nováčkem Gambrinus ligy.

Článek

Předčasným odchodem z hlediště a skandováním „Všichni ven!“ dali brněnští příznivci důrazně najevo značnou nespokojenost s hrou svého mužstva. „Čekali jsme, že budeme v nové sezóně podávat mnohem lepší výkony. Místo toho jedeme dál v jarních kolejích. Budeme si to muset v kabině vyříkat,“ plánoval naštvaný kapitán Zbrojovky Richard Dostálek.

Obránce Brna Jan Trousil litoval hrubek v obraně. „Ústečtí je důsledně potrestali. Hráli strašně jednoduše, což na nás bohužel platilo. Připomnělo mi to utkání s Jihlavou, která nás na našem hřišti před několika lety v úvodu sezóny taky jako nováček porazila,“ zavzpomínal. „Co nejdřív teď musíme urvat první body, abychom se hned od začátku ligy netrápili. Nejlépe už v neděli v Ostravě,“ díval se Trousil již raději dopředu.

Obrovské zklamání bylo znát i na kouči Karlu Večeřovi, od jehož příchodu si mnozí fandové Zbrojovky hodně slibovali. „Absolutně nerozumím tomu, proč byli kluci tak nervózní. Zbytečně jsme ztráceli balóny a nebyli jsme vůbec důrazní. U všeho jsme byli pozdě. Od první branky v naší síti jsme se už jen trápili. Musíme se z naprosto nepovedeného střetnutí poučit,“ měl jasno Večeřa.

O senzační výhru Ústí, které se mezi elitu vrátilo po dlouhých 51 letech, se dvěma góly zasloužil zkušený záložník Michal Doležal. „Jsme teď v obrovské euforii. Odvézt si z Brna tři body je skvělé. Snad jsme všem ukázali, že nemusíme být v lize zdaleka za outsidery, za něž nás mnozí označují. Chtěli jsme si na hřišti počínat zodpovědně a ze zajištěné obrany vyrážet k rychlým brejkům. Brzký vedoucí gól nám to usnadnil,“ říkal spokojený Doležal, který nechtěl spekulovat, zda soupeř jeho tým podcenil. „Jsme nováček, takže je to možné. To je ovšem výhradně problém Brňáků,“ tvrdil.

Nadšený byl i trenér Severočechů Svatopluk Habanec. „Raduji se ale jen na sto, nikoli na sto dvacet procent. Pocházím totiž z Brna, které stále nosím v srdci,“ vysvětloval s úsměvem. „První ligu zatím stále jen ochutnáváme. V Brně jsme se proti ostřílenějším domácím prosadili větší bojovností. Dali jsme do zápasu srdce,“ těšilo ho.

Reklama

Související témata: