Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 4:1Olomouc čtyřmi góly po pauze zničila vicemistra z Jablonce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Hubník 1 : 0
54. Petr 2 : 0
58. Hubník 3 : 0
63. Hubník 4 : 0
90. Pekhart 4 : 1

Fotbalisté Olomouce deklasovali v utkání druhého ligového kola vicemistra z Jablonce 4:1 a minimálně do pondělí poskočili do čela tabulky. Hanáci rozhodli o teprve druhé výhře z posledních jedenácti vzájemných zápasů skvělým vstupem do druhé půle, během sedmnácti minut po přestávce dali všechny čtyři branky. Premiérovým hattrickem v nové sezoně se blýskl Hubník.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalisté Sigmy se radují z třetího gólu Michala Hubníka (vlevo), dále zleva Jakub Petr a Tomáš Janotka.

Článek

V letošní domácí premiéře vstoupila Sigma do zápasu aktivně a od začátku ohrožovala hostujícího brankáře Špita. O největší rozruch se starali agilní Petr se Šultesem, kteří nebezpečně hlavičkovali po centrech z pravé strany.

Po půlhodině pálil Šultes z velmi nadějné pozice přesně, gólman Špit však opět stihl stejně jako u předchozích pokusů zakročit. Na opačné straně se dral ke střele Pavlík, ale olomoučtí obránci jeho pokus dokázali zblokovat.

Vstup do druhého poločasu si budou Hanáci dlouho pamatovat. Hned po rozehrávce vyzval Šultes ke skórování Hubníka a Sigma po pár sekundách od příchodu z kabin vedla. Olomouc byla při chuti a za osm minut zvýšila skóre, když Petr zužitkoval Hubníkovu přihrávku.

Autor první branky byl k nezastavení. Za další čtyři minuty vyhrál souboj před vápnem a bombou pod břevno upravil na 3:0. A za chvíli zkompletoval hattrick. Po Petrově centru se krásně položil do vzduchu a akrobaticky potřetí překonal Špita.

Jablonec musel dál odolávat domácím atakům, přesto se mu v závěru podařilo aspoň zkorigovat skóre. V poslední minutě se trefil tvrdou střelou střídající Pekhart. I tak má ale jablonecký kouč Komňacký před čtvrtečním vstupem do Evropské ligy o čem přemýšlet.

Sigma Olomouc - FK Baumit Jablonec 4:1 (0:0)
Branky: 46., 58. a 63. Hubník, 54. Petr - 90. Pekhart. Rozhodčí: Kovařík - Handlíř, Moudrý. ŽK: Vošahlík (Jablonec). Diváci: 5024.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Kaščák, Hořava - Petr (66. Navrátil), Šultes (79. Melinho), Hubník (70. Vašíček). Trenér: Psotka.
Jablonec: Špit - Krajčík, Zábojník, Drsek, Jablonský - Vošahlík (56. Pekhart), Jarolím (80. Haurdič), Loučka, Pavlík, Kovařík (62. Eliáš) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: